Single Blog Title

This is a single blog caption

Naisille kauden viimeisestä kotipelistä varma voitto

Jyväskylä Rugby Club Ladies kohtasi kauden viimeisessä kotipelissään 7.9. Tampere Rugby Clubin naisten joukkueen. Laukaan Vihtavuoressa pelattu ottelu oli kerännyt paikalle katsomon täydeltä keskisuomalaisia ryskeen ystäviä, jotka saivat ihastella JRCL:n viedessä voiton lukemin 35–7.

JRCL otti pallon haltuunsa heti ottelun alkumetreiltä lähtien, mutta Tampereen mimmien taistelutahto oli tutulla – eli varsin korkealla – tasolla. Ruutia ja rytinää nähtiin erityisesti ruckeissa, joissa Tampere laittoi kotijoukkueen koville. Vaikka JRCL pääsikin etenemään monesti varsin lupaavasti lähelle trylinea, onnistui TRC purkamaan tilanteita hyvillä potkuilla ja kurinalaisella puolustuksella.

Pitelemättömiä eivät Jyväskylän naiset kuitenkaan olleet; Reetta Tenhu avasi JRCL:n pistetilin tutulla pinkaisulla puolustuslinjan tuolle puolen, ja hetkeä myöhemmin Virpi Sironen toisti tempun. Susanna Karvinen kruunasi molemmat tryt onnistuneilla conversioilla. Onnistumisen hetkiä suotiin myös TRC:lle, jonka periksiantamaton työskentely palkittiin ensimmäisellä puoliskolla trylla ja conversiolla, jotka kavensivat pisteet 14–7 -tilanteeseen. Potentiaalia tamperelaisten tasoitukseenkin oli, mutta Virpi Sirosen try ja Susanna Karvisen conversio ensimmäisen puoliajan loppupuolella kasvattivat Jyväskylän johtoa lukemiin 21–7.

Tampere kuitenkin piti emäntiä kiireisinä ensimmäiseltä puoliskolta aina ottelun loppuun saakka. Toisen puoliajan viime minuuteilla kotijoukkueen Susanna Karvinen ja Eve Sapattinen viimeistelivät lopputulokseksi 35–7; ensin Karvinen teki tryn ja potkaisi onnistuneen conversion, ja melkein heti perään Sapattinen teki tryn, Karvinen jälleen conversion. Pitkään tasaisena jatkunut kamppailu kääntyi kuin kääntyikin lopulta kotijoukkueelle, mikä tiesi voiton lisäksi bonuspistettä ja paikka naisten sarjan kärjessä säilyi (saldona 41 pistettä). Eroa toisena tulevaan Warriors Rugby Clubiin on kuitenkin vain kolme pistettä, joten panokset säilyivät kovina sarjan viimeiselle kierrokselle.

trc

Kuva: Ann-Marie Dahlqvist

Tulevana lauantaina 14.9 Helsingin Myllypurossa on luvassa todellinen superrugbypäivä, sillä naisten sarjan tämän kauden neljä kovinta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan runkosarjan päätöskierroksella. Jyväskylä aloittaa urakkansa HRC:tä vastaan klo 12.30 ja JRC:n voitto ratkaisisi sarjatilanteen jo päivän ensimmäisessä kamppailussa. Jos peli ei kuitenkaan mene jyväskyläläisten toivomalla tavalla ja HRC onnistuu pisteryöstössä, siirtyy ratkaisu suorasta finaalipaikasta päivän toiseen kamppailuun, jossa kohtaavat Warriors ja TRC.