Single Blog Title

This is a single blog caption

JRCL Suomen mestariksi!

JRCL sinetöi huikean kautensa naisten sarjan mestaruudella! Helsingin Warriors Rugby Club kaatui tiukassa finaalissa luvuin 10-5.  Finaali pelattiin Töölön palloilukentällä lauantaina 5. lokakuuta.

Kaksi sarjataulukon kärkijoukkuetta tarjoilivat runsaslukuiselle yleisölle todella Suomen parasta naisrugbya finaalin joka minuutille. Ottelussa nähtiin lupaavia juoksuja molempien joukkueiden edustajilta, mutta molempien hyvästä puolustuspelistä ja tiukoista taklauksista johtuen ottelussa nähtiin yhteensä ainoastaan kolme tryta. JRCL:n pisteet tulivat ottelun ensimmäisellä puoliskolla, kun Virpi Sironen ja Eve Sapattinen taistelivat kumpikin yhden tryn, WRC taas onnistui kerran toisella puoliajalla.

JRC:n peli toimi lauantaina joka osa-alueella. Forwardit rytistelivät vahvasti läpi ottelun, mikä teki scrum-half-Even työn pelata palloa eteenpäin bäkeille helpoksi. Bäkkilinjassa pallo liikkui varmoissa käsissä pelaajalta toiselle ja siitä kruununa Vipen ja Even mahtaviin juoksuihin päättyneet tryt. Peliä ei kuitenkaan käyty vain rajojen sisäpuolella, vaan myös kentän laidalta mahtavat kannustusjoukot antoivat pelaajille lisäpotkua painaa eteenpäin. Pelin ollessa tiukimmillaan koko katsomo repesi huutamaan.

Vaikka Warriorsin naiset tunnetaan kovina ja nopealiikkeisinä pelaajina, JRCL:n vahva puolustuslinja ja tiimityöskentely pitivät vastustajan kurissa. Yhtenäisesti pelanneet jyväskyläläiset onnistuivat varman puolustuspelin lisäksi rakentamaan vaarallisia hyökkäyksiä, joten peli olikin hyvin pitkälti JRCL:n painostusta. Helsinkiläisten tarjoama tiukka vastus teki pisteiden keräämisestä haastavaa, mutta ei ollut Jyväskylän naisten voitontahdon tiellä. Valitettavaa ottelussa olivat loukkaantumiset, jotka pysäyttivät pelin useaan otteeseen ja vaativat molemmilta joukkueilta myös henkistä vahvuutta pelin jatkamiseksi.

Finaalipäivästä muodostui koko joukkueelle unohtumaton kokemus, josta on kiittäminen vastustajan, tuomareiden ja toimitsijoiden lisäksi myös upeaa yleisöä sekä finaalipäivälle mahtavat puitteet järjestänyttä Helsinki Rugby Clubia.

KIITOS!

Suomen mestarit 2013!

Suomen mestarit 2013!