Single Blog Title

This is a single blog caption

JRC:lta hyvä kauden avaus fyysistä KRC:a vastaan

Jyväskylä Rugby Club ja Kuopio Rugby club pelasivat 26.4 Jyväskylän aurinkoisessa Säynätsalossa
hyvätasoisen ja temmoltaan nopean harjoitusottelun.

Alunperin lauantaina piti pelata miniturnaus JRC:n, KRC:n ja Tampere Rugby clubin kesken, mutta Tampere ei saanut jalkeille kuin 8 miehistä, joten heidät jaettiin kokonaisiin joukkueisiin.

Jyväskylä pystyi lopulta jauhamaan 25-15 voiton, mutta helpolla se ei tullut. Kuopion backkilinja väläytti vaarallisuuttaan jo parin minuutin jälkeen, kun maajoukkuesentteri Paul Davies painoi pallon taistelevien metsojen päätyyn heikon pimeän puolen puolustuksen seurauksena. Jyväskyläläiset kuitenkin tokenivat nopeasti ja painoivat pelin Kuopion päätyyn, jossa JRC viihtyikin suurimman osan ensimmäisestä puolikkaasta. Kauden ensimmäinen peli ja turha jännitys näkyi kuitenkin pelissä ja Jyskälän forwardit hakkasivat kuuppaansa päättäväiseen savolaismuuriin, kuten on heidän on nähty tekevän aiempinakin kausina.

Ottelun toisella puoliskolla JRC otti bäkit mukaan otteluun ja puristi voittoon tarvittavat pisteet. Juoksumaaleja tekivät Topi Turunen, Mörkö-Marko Vikstedt ja Pertti ’’Pepsi’’ Salmijärvi. Lisäksi Teemu Elomaa potkaisi yhden rangaistuspotkun ja lisäpisteyrityksen sisään. Valmentaja Rob Hussey oli erittäin tyytyväinen joukkueeseensa ja sen otteisiin. Ylistystä sai varsinkin uudet pelaajat, joista monet pelasivat ensimmäisen ottelunsa. Lisäksi moni pelaaja ilmottautui kilpailuun avauspaikoista, erityismaininnan ansaitsivat timanttisesti yhteen pelanneet Juuso Kumpula ja Joonas Kivinen.

Rykelmäaloituksissa JRC dominoi rutiinilla ja lihasmassalla, mutta sivurajaheitoista löytyi paljon parannettavaa. Heitoista löytyi parannettavaa ja ajoitukset eivät vielä loksahtaneet. Tukipelaaminen sai kuitenkin kiitettävän arvosanan ja joukkueen fitnesstaso vaikutti. Bäkkipelaamisesta alkoi löytyä tarvittavaa terävyyttä loppupeliä kohden eikä pallot tipahdelleet tiukoissakaan paikoissa, potkutkin olivat tarkkoja ja niillä voitettiin metrejä.

Maunon ja Aaron raati määritti ottelun parhaaksi forwardiksi väkevästi möyrineen Marko Vikstedtin ja parhaaksi bäkiksi peliä hienosti johtaneen Arsi Kilpelänahon. Pelin hienoimman pommin jakoi laituri Topi Turunen pysäyttämällä tuplasti isomman numero 8:n niille sijoilleen.