Single Blog Title

This is a single blog caption

Otteluraportti JRC Badgers – Turku Eagles

20150606_135839Jyväskylä Rugby Clubin 15 vuotisen taipaleen kunniaksi tänään julkaistiin uudet peliasut. Perinteitä kunnioittaen palattiin vanhaan harlekiinikuviointiin uuden logon värejä mukaillen ja tulos on enemmän kuin komea. Toista perinnettä noudattaen JRC:n kauden ensimmäinen kotipeli pelattiin auringonpaisteessa niinkuin kaikki muutkin kotipelit. Joskin Vihtavuoressa pelatussa pelissä tuuli yltyi ajoittain niinkin kovaksi, että aloituspotkuista tuli Aku Ankkamaisia banaanipotkuja pallon kääntyessä tuulen voimasta takaisin tulosuuntaansa.

Peli alkoi JRC:n tahdissa kun Mäyrien kapteeni Aaro Katainen painoi pallon penaltysta try-viivan paremmalle puolelle kun peli kellossa oli aikaa kulunut n. 10 minuuttia. Erikoistilanteet olivat isossa roolissa lauantaina kun jyväskyläläisten ihmetykseksi Turun forwardipakka hallitsikin scrumeja heti alusta asti, eikä JRC päässytkään hyödyntämään aiempien vuosien tapaan scrumien tuomaa etua.

Vaikka scrum-aloitukset eivät tänään kulkeneetkaan, avoimessa pelissä JRC liikutti palloa aktiivisesti ja aiheutti näin päänvaivaa Turun puolustukselle. Näin ollen jälleen penaltyn jälkimyllystä JRC pääsi jälleen tryn makuun kun Karl Filtness syöksyy pallon kanssa vastustajan  maalialueelle kun peliä pelattu n. 30min. Tähän vielä kovasta vastatuulesta huolimatta Teemu Elomaa potkii päivän ensimmäisen conversio potkunsa maalihaarukkaan. Puoliajalle siirryttiin siis Jyväskylän 12-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkaa myötätuulessa JRC:n hyväksi. 10 minuutin pelin jälkeen jälleen turkulaisten rikkeen jälkeisen penaltyn jälkitilanteesta JRC rokottaa, kun sentteri Tero Siivonen steppailee pallon Turun päätyyn ja Elomaa potkii jälleen conversion onnistuneesti sisään. Tästä hetken kuluttua Aaro Katainen painaa toistamiseen pallon try-alueelle ja JRC on jo turvallisen tuntuisessa johtoasemassa.

Vielä kerran Mäyrät näyttävät kyntensä ja Pertti Salmijärvi tekee ottelun viimeisillä minuuteilla vielä yhden tryn Mäyrätulokas Aleksi Niittymiehen esityöstä. Lopputulos kotijoukkueelle 31-0.

Jyväskylään täysi potti lisäpisteineen eli 5p, kun voitosta saa 4 pistettä ja neljästä trysta yhden lisäpisteen. Seuraavana viikonloppuna Mäyrät saa vieraakseen Kuopion lupsakat Jaloketut, eilä siitä kohtaamisesta tule puuttuman tunnetta, kun entiset veljesjoukkueet mittelee “paikallis” herruudesta.JRC 2015