Single Blog Title

This is a single blog caption

Otteluraportti JRC Badgers – KRC

Aurinkoiseksi ennustettu lauantai päivän peli Huhtasuolla aloitettiinkin sateen tihkuttelussa. Kuopion Jalokettujen kokoonpanosta uupui muutamia isoja nimiä ja se näkyi heti pelin alku minuuteilla. JRC pitää palloa ja dominoi erikoistilanteita kokeneella forwardipakallaan. Jo pelin 8. minuutilla Karl Filtness syöksyy pallon kanssa Kuopiolaisten puolustuksen läpi ja vie Jyväskyläläiset  5-0 johtoon.

Kuva Matti Partanen

Ottelu jatkuu saman kaavan mukaan ja seuraavan kerran Mäyrät juhlivat jo kun peliä on pelattu vasta 15 minuuttia. Teemu Elomaa potkaisee pallon kuopiolaisten puolustusalueelle ja vikkelä kinttuinen Tero Siivonen riistää pallon kotijoukkueelle jonka jälkitilanteesta Pertti Salmijärven tarkat silmät näkevät puolustuksessa aukon ja ottaa pick ‘n’ gon ja painaa pallon maaliviivan paremmalle puolelle. Tilanne 10-0.

Peli etenee edelleen saman juonen mukaan, mutta pallo polttaa molempien joukkueiden käsissä eikä runsas vesisade helpota tilannetta. Paljon scrumeja ja line outeja, jotka suurimmaksi osaksi kääntyvät isäntien eduksi ja Karl Filtness maalaa jo päivän toisen trynsa. Vaihdosta tullut  Juuso Kumpula potkii maalipotkun haarukkaan ja tilanne jo 17-0.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä kymmenellä minuutilla JRC tekee vielä kaksi juoksumaalia, Pertti Salmijärvi päivän toisensa ja Karl Filtness viimeistelee hattutemppunsa. Puoliajalle siirrytään lukemissa 29-0.

Kuva Matti Partanen

Toisen puoliajan alkaessa sade sen kuin yltyy ja pallo luiskahtelee käsistä molemmilla joukkueilla. Tästä sisuntuneena, koko pelin vahvasti pelannut Jyväskylän Marko Vikstedt murtautuu komeasti voimalla KRC:n puolustuksen läpi ja juoksee pallon Kuopion maalialueelle ja Kumpula potkii pallon haarukkaan. Tilanne on jo 36-0 ja peli tuntuu ratkenneen.

Sitten pelin juoni hieman muuttuu. Liekö johtoasema luonut Mäyrille mukavan ja lämpöisen olon vai alkoiko kone piiputtamaan, mutta KRC nostaa painetta Mäyrien päätyyn ja vieraiden Jussi Viljanen steppailee helpon oloisesti pallon Jyväskylän maalialuelle. Tulostaululle vaihtuu lukemaksi 36-7.

Kuva Matti Partanen

Pallo polttaa Mäyrien käsissä ja kummallisia asioita tapahtuu tilanteissa, joissa niitä ei pitäisi tapahtua. Pallon pomputtelua ja penaltya tulee, mutta onneksi vieraat eivät pysty erikoistilanteita käyttämään edukseen. 70 minuuttia on pelattu, kun Mörkö Vikstedt runnoo jälleen Kuopion puolustuksen läpi ja tekee myös pelin toisen juoksumaalinsa.

Jyväskylän neppailut ei tästä muutu ja Jussi Viljanen heittää jälleen steppikengät jalkaan ja tanssahtelee lepsun JRC puolustuksen ohi maalialueelle. 80 minuutin ja loppuvihellyksen jälkeen tulostaululle jää lukemat 41-14 kotijoukkueelle.

Pähkinänkuoressa JRC hallitsi ottelua sateisessa säässä ensimmäiset 60min. Jyväskylään 4 pistettä voitosta ja 1 bonuspiste yli neljästä trysta ja Väli-Suomen herruus pysyy Jyväskylässä. Täydellä 5 pisteen tuloksella JRC siirtyy toistaiseksi runkosarjan kärkeen pelattuaan yhden pelin muita enemmän. Seuraavan kerran Harlekiini-Mäyrät pelaavat 11.7 Vaasassa, joten nyt on hyvää aikaa parannella alkukauden kolhut ja ruhjeet kuntoon.

Voitokkaat Mäyrät

Voitokkaat Mäyrät