Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgers oli tyly vieras Vaasassa

Lauantaina 11.7 JRC miehistö matkusti Vaasan vieraaksi. Vaskiluodon kentällä pelattiin sangen yleisöystävällinen peli. Puolustuspelaamisessa ei ollut kehumista kummallakaan joukkueella ja se näkyy ottelun lopputuloksessa jonka JRC vei bonuspisteineen nimiinsä lukemin 27-43.

Vaasa-Jrc1Ottelu alkoi Mäyrien hallinnassa. Pallo pysyi Jyväskyläläisten hallussa loistavasti lähteneen tukipelaamisen ansiosta. Taklausten jälkeen ruckien putsaaminen sujui nopeasti ja varmasti. Kymmenen minuutin pelin jälkeen JRC:n hallinta tuottaa tulosta kun Vaasan päädystä voitetusta scrumista Aaro Katainen painaa pallon maaliviivan yli. Peli kerkee tästä vanheta vain viisi minuuttia kun Katainen murtaa Vaasan puolustuksen uudelleen ja tekee vieraille jo toisen tryn. Jälleen viisi minuuttia edellisestä, keskialueen lineoutista pallo tipahtaa JRC:n käsiin ja pienellä syöttöruletilla ja napakalla harhautuksella, löytää Tero Siivonen aukon Vaasan puolustuksessa ja juoksee puolesta kentästä pallon jälleen maaliviivan yli. Juuso Kumpulan onnistuttua jo kahdesti conversiopotkuissaan, Mäyrät johtaa peliä jo 0-19.

Vaasa-Jrc2Sitten tapahtuu. Mauno Konttila nousee ruckista nenän valuessa verta ja tulee kentän reunalle paikattavaksi. Tämä sekoittaa mäyräpakkaa sen verran, että Vaasa saa isomman vaihteen silmään. JRC:n päädyssä Vaasa voittaa line outin ja helpon oloisesti runnovat pehmeän mäyrälinjan läpi. Tästä ei vieraiden peli vielä parane, sillä Vaasa punnertaa vielä seuraavan kymmenen minuutin aikana vielä kaksi tryta ja peli on  jo 17-19. Ensimmäisen puoliajan Viimeisillä hetkillä JRC saa taas Konttilan nenän ja muun kaluston kuntoon ja ottaa taas ohjat pelin hallinnasta. Karl Filtness tekee Mauno Konttilan avustuksella pick’n’go tryn ja heti perään Aaro Katainen viimeistelee hattutemppunsa päivän kolmannella trylla. Puoliajan loppuun Vaasakin pääsee vielä maalin makuun ja painaa puoliajalle siirryttäessä tulostaululle lukemat 22-31.

Pelin fyysisyydestä kertokoon se, että puoliaikaan mennessä Mäyrien huoltajan laukusta oli jo kumihanskat ja sidetaitokset lähes loppuneet, kun neljältä pelaajalta oli kentällä kaivettu senkka nenästä ensimmäisellä 40 minuutilla.

Vaasa-JrcToinen puoliaika alkaa ensimmäisen tapaan JRC maalilla. Arsi Kilpelänaho kaivaa pallon scrumin jälkeen käsiinsä ja syöksyy sen kanssa maaliviivan yli. Miesten jo alkaessa hieman väsymään, pelin tempo laskee ja virheitä tulee puolin ja toisin. Syötöt tippuilevat ja molemmin puolin ansaitaan keltaiset kortitkin toistuvien rikkeiden vuoksi.

55. minuutilla scrumaloitus on taas Vaasan päädyssä jonka mäyrät työntävät itselleen. Tämän jälkiväännöistä, vääristä nappiksista ja revenneestä nenästä sisuuntunut Mauno Konttila runnoo pallon isäntien puolustuksen läpi ja viimeistelee voiton Jyväskyläläisten nimiin.

Vielä kerran heräilee Vaasakin ja tuuttaa pallon vierasjoukkueen päätyyn, mutta peli on jo ratkennut. Pisteet siis  Badgerisen matkaan tuloksella 27-43. Hyvä tulos kovan päivän palkinnoksi, mutta paljon jäi vielä mietittävää tulevaan sillä kahden viikon päästä pelataan Huhtasuolla Helsinki Warriorsia vastaan ja silloin ei ole mäyrillä varaa tämän pelin kaltaisiin töppäilyihin. Nyt kuitenkin iloitaan voitosta ja samalla hiotaan puolustuslinjat saumattomiksi.