Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgers taisteli voiton Warriorsista

 

Lauantaina oli viikon viihdyttävin päivä. Koko viikon sateessa tulvineen kaupungin sää vaihtui lämpöiseen auringon paisteeseen ja Huhtasuolla pelattiin äärimmäisen viihdyttävä rugbyottelu. Helsingistä asti Suolle saapui vieraaksi WRC. Joukkueiden edellinen kohtaaminen sarjatasolla päättyi JRC:n karvaaseen “last play” tappioon semifinaaleissa. Huhujen mukaan JRC ei ollut voittanut WRC miehistöä seitsemään vuoteen. Jokainen mäyränuttu janosi pelistä pisteitä Jyväskylään ja yleisössäkin purtiin ylähuulta jo pelin alkuvihellyksestä asti.

DSC04974 - 20150725Niin ottelu alkoi kiivaana. Pallo liikkui edestakaisin kenttää ja JRC painaa omalla raa’alla tyylillään kohti keltamustaa muuria. Warriors joutuu rikkomaan omalla alueellaan ja Juuso Kumpula potkii penaltysta puikulan haarukkaan, JRC johtaa 3-0. Warriors ei tästä lannistu, vaan nopeasti tämän jälkeen Warriors ryöstää pallon kotijoukkueen käsistä ja vieraiden Antti Lammi pujottelee pallon puolesta kentästä aina maaliviivan yli. Tumppi Finellin potkittua onnistuneesti conversion siirtyy vieraat 3-7 johtoon. Pallon pysytellessä tasaisesti molempien joukkueiden hallussa siirrytään näissä lukemissa puoliajalle.

DSC04975 - 20150725

Kuva Aki Suomela

Toinen puoliaika alkaa jälleen tutulla Mäyrän tohinalla. Telaketju etenee ruckista ruckiin ja JRC:n Marko Vikstedt runnoo Warriors linjan läpi ja painaa pallon maaliviivan yli nurmeen. Lukemat tässä vaiheessa 8-7. Tästä vain pari minuuttia ja JRC pelaa ruckit lepsusti ja WRC kuittaa pallon itselleen. Muutama syöttö ja hyvin katsottu off load ja Warriors juoksee hölmistyneen JRC linjan läpi. Tilanne Warriorsille 8-12.

Peli jatkuu ja tunteetkin käyvät ajoittain kuumana. Mäyrien käpälät kaivautuvat scrumeissa nurmeen kovempaa eikä WRC pysty Jyväskylän eturiviä näissä haastamaan. Scrumin jälkeen Aaro Kataisen ja Rob Husseyn esityöstä Karl Filtness kiittää ja syöksyy pallon kanssa maalitolppien väliin. Kumpula potkii toistamiseen pallon haarukkaan ja isännät siirtyvät pelissä 15-12 johtoon.

Peli jatkuu taas pallon pomppiessa molemmille joukkueille. Selkeän eron peliin tekee ainoastaan Jyväskylän äärettömän vahvat scrumit. Karuselli pyörii ja pallot jäävät kotijoukkueelle. 60 minuutin pelin kohdalla viheltää ottelun tuomari hieman kyseenalaisesti Warriorsille penalty tryn. Tähän ei JRC kapteeni Katainen ole tyytyväinen ja penää tuomarilta tähän perusteluja, mutta tuomari pysyy päätöksessään. Kaupan päälle conversio haarukasta läpi ja peli on kääntynyt vieraiden eduksi 15-19.

DSC05052 - 20150725

Kuva Aki Suomela

Tässä kohtaa JRC pelaajien kesän fitnesstreenien tulos nousee näkyviin. Peli jatkuu tutun fyysisenä, mutta pää pelaa. Warriors ajetaan kasaan ja pallo levitetään muutamalla syötöllä leveälle ja Arsi Kilpelänahon pehmeät kädet löytävät ruckin vierestä Robert Husseyn joka yleisön huutojen saattelemana kuljettaa pallon sivurajaa hipoen maaliin. Peli on nyt kotijoukkueelle kutkuttavasti 20-19.

DSC05035 - 20150725

Kuva Aki Suomela

Warriors pistää pelin taas käyntiin lyhellä aloituspotkulla, jonka Mörkö Vikstedt koppaa syliin ja juoksee päin lähintä keltamustaa. Helpon oloisesti juostuaan tästä läpi ja kaikkien hämmästellessä steppaa vielä seuraavankin vastustajan pihalle ja latu on tyhjä. Tryn kiilto silmissä Mörkö kiidättää 110 kiloisen järkälemäisen olemuksensa maaliin asti ja venyttää kotijoukkueen johtoasemaa viidellä pisteellä. Kumpula tuikkaa conversion haarukkaan ja kaksi lisäpistettä tauluun. WRC jatkaa taistelua, mutta fyysisesti vahvempi ja kurinalaisempi mäyrälauma pitää pakkansa kasassa ja pallon hallussaan. Vihdoin ja viimein kuuluu tuomarin pillistä loppuvihellys ja kentänlaidalla yleisö hurraa kotijoukkueen voitolle. Pelaajat eikä valmentaja pysty peittelemään tyytyväisyyttään lopputuloksesta vaan hymy korvissa onnittelevat vuolaasti toisiaan.

Kauden tähän mennessä parhaasta pelisuorituksesta ja tuloksesta huolimatta peliin jäi parannettavaa. Ei käy kieltäminen etteikö Tumppi Finellin jalkavamma vaikuttanut Warriorsin peliin, mutta olisiko se ehjänäkään riittänyt lauantaina kaatamaan taisteluun lähtenyttä mäyrälaumaa.

Pelit jatkuvat taas ja ajatukset ovat asetettu jo tulevaan lauantaihin jolloin Badgers matkustaa Porvoon vihreälle nurmelle Old Town Shamrocksin vieraaksi. Viikolla hiotaan taas kynnet teräviksi ja lauantaina revitään jo Porvoosta apilat juuriltaan.