Single Blog Title

This is a single blog caption

Turku Swans – JRCL, try-ilottelua Turussa

Jyväskylä Rugby Clubin naiset päättävät neljän viikon peliputkensa porottavan auringon alla Turku Swans vastassaan. Peli alkaa jyväskyläläisille potkun vastaanotolla ja jo viiden minuutin ahertamisen jälkeen JRCL:n pistetilin aukaisee Jenna Koskinen yhdellä trylla. Conversiopotku menee kuitenkin ohi.

Seuraavan viiden minuutin kuluttua jyväskyläläiset hyödyntävät omaa scrumiaan ja pallo päätyy 8-lähdön kautta back-osastolle, joista Jenna painaa pallon try-alueelle rapsauttaen pistetilanteen 0-10. Nyt Jennan conversiopotku osuu jo lähemmäs, mutta harmittavasti kuitenkin tolppaan ja lisäpisteet jäävät vielä sivu suun.

Kolmatta tryta saadaan odottaakin hieman pidempään. Helteisen sään vuoksi pidään ylimääräinen juomatauko, joka tulee varmasti tarpeeseen. Juomatauko piristääkin Jyväskylän pelaajia sen verran, että omaa scrumia saadaan taas hyödynnettyä, pallo pelataan backein varmoille käsille ja fullbackinä pelaava Noora Plattonen pääsee tekemään komean läpijouksun, joka palkitaan trylla. Nyt Jennakin saa conversiopotkun kohdilleen ja pelitilanne näyttää 0-17.

Vastustajan kauhuksi iskee kaksikko Tenhu-Miettinen vielä juuri ennen puoliaikaa. Eija ”Eicca” Miettinen syöttää ja Reetta Tenhu painaa tryn. Pistetilanne puoliajalle mentäessä siis 0-22 JRCL:n eduksi.

IMG_0986

Toisella puoliajalla pistehanat aukaisee JRCL:n Nita Sundqvist rugbyuransa ensimmäisellä trylla. Seuraava try tulee jyväskyläläisille omaa penaltya hyödyntäen. Jenna potkaisee tryn lisäksi onnistuneesti lisäpisteet ja kasvattaa piste-eron turkulaisiin 0-34. Heti perään Tenhu ja Eicca iskevät jälleen. Tällä kertaa Tenhu syöttää ja Eicca pääsee tekemään ensimmäisen trynsa Suomen maalla. Conversiopotku onnistuu ja pisteet ovat 0-40.

Reetta Tenhu kiusaa vastustajia vielä kahden tryn verran, joista toisen tehden oman penaltyn jälkeen juosten puolesta kentästä vastustajan try-alueelle. Jennakin potkii conversioita kahdesti onnistuen. Pelin viimeisen tryn tekee kuitenkin ensimmäistä kauttaa pelaava Emilia ”Emppu” Laitinen. Hänelle try on peliuransa ensimmäinen.

Peli päättyy jyväskyläläisten riemuksi 0-60. Kauden alussa pelattu peli turkulaisia vastaan oli tasaisempi. Nyt oli ilo nähdä miten jyväskyläläiset voittivat myös vastustajan line-outeja ja loppua kohden myös vastustajan scrumeja. Oman joukkueen jallutähdet menivät forwardeista Reetta Tenhulle ja backeista Jenna Koskiselle. Erityiskiitokset vielä Vaasasta lainassa olleelle ysille Jonna Tynjälälle. Kotimatkalla biletettiin bussissa, jossa ensimmäistä kauttaan pelaavat rookiet velhoilivat itsensä joukkueen sydämeen.

– Tilastonikkari Viivi

IMG_1020