Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgersin voittoputki katkesi Helsingissä

Klo 6:30 lauantai aamuna liikahti JRC:n bussi Harjun tilausajolaiturilta kohti Helsinkiä. Aikaisesta herätyksestä huolimatta kyydissä istui hyväntuulisia miehiä ja nauru raikasi bussin takaosassa jo alkumatkasta. Matkaan oli lähdetty voitto mielessä. Olihan pelissä panoksena runkosarjan kärkipaikka.

Peli potkaistiin käyntiin klo 14:00. Mäyrät antavat heti kovan paineen HRC:n hyökkäykseen ja saavat väännettyä pallon itselleen. JRC pitää palloa hallussaan vahvan tukipelaamisen ansiosta ja peli pyörii alkuminuutit Helsinkiläisten päädyssä. HRC saa vapaapotkulla pelin JRC päätyyn ja line outin jälkitilanteesta Mäyrät rikkovat penaltyn arvoisesti maalitolppien edessä. HRC:n potkaisijan kaviot eivät erehdy tästä ja HRC menee pelissä 3-0 johtoon kun peliä on pelattu alle 10min.

Peli ruimastaan jälleen käyntiin ja jälleen JRC antaa kovan paineen isäntien vastaanottaessa palloa. Mäyrä forwardit raatavat ja repivät pelivälineen omilleen. Backien uudet kuviot toimivat hienosti ja mäyrät juoksevat pallon HRC:n puolustusalueelle. JRC ei saa lineout kuvioitaan lentoon ja HRC ryöstää pallon itselleen ja levittää peliä taidokkaasti laitaan josta vikkelät wingit puikkelehtivat JRC 22 alueelle. Pienen pelailun jälkeen JRC tienaa itselleen vapaapotkun joka hieman epäonnistuu ja tippuu keskellä kenttää kotijoukkueen backien käsiin. HRC fullback saa syötön kovaan vauhtiin ja hyvillä juoksulinjoilla kiitää Mäyrien rakoilevan puolustuslinjan läpi ja vie kotijoukkueen jo 8-0 johtoon.

Jälleen avauspotkun jälkeen JRC painaa päälle kuin yleinensyyttäjä. HRC rikkoo ja JRC saa pallon pitäjän roolin itselleen. Telaketjumaisella tutulla tyylillään mäyrät puskevat kohti HRC maalivivaa. Isännät joutuvat jälleen rikkomaan ja viisi metriä maaliviivasta JRC pelaa pallon vasempaan laitaan, jossa Ville Tirkkonen tekee murron HRC linjaan ja painaa pallon maaliin, jota ei tuomari kuitenkaan näe, mutta vieraiden onneksi Arsi Kilpelänaho on tukena ja koppaa pallon uudelleen nurmeen joka sitten hyväsksytään ja tilanne on nyt kaventunut lukemiin 8-5.

Tämän jälkeen peli aaltoilee kentän päästä päähän ja kumpikin joukkue pelaa kovaa ja tappelee jokaisesta pallosta. Puolen tunnin pelin kohdalla HRC lunastaa itselleen keltaisen kortin ja Mäyrät saavat voimavaihteen päälle. Mylly pyörii kotijoukkueen ’kakskakkosella’ ja tiukasta puolustuslinjasta etsitään sitä yhden miehen aukkoa. Sitten se löytyy samasta vasemmasta laidasta kuin edellinenkin ja Rob Hussey puhkoo väylän auki ja antaa Karl Filtnesille viime hetken offload syötön josta mies ei enää voi kämmiä vaan sujahtaa muikkuna pallo kainalossa maaliviivan yli vieden vieraat 8-10 johtoon.

Sitten on aika JRC:n maistaa omaa lääkettään. HRC puskee aloitupotkun jälkeen kovalla paineella päälle ja JRC:lla on vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois. HRC painaa peliä jatkuvasti mäyrien päätyyn ja vie erikoistilanteita omiin nimiinsä. Vieraiden 22 alueella HRC voittaa jälleen line outin ja levittää pallon nopeasti todella huonosti ryhmittyneen JRC puolustuksen ohi toiseen laitaan josta laituri pujotteleen vielä viimisen puolustajan ohi ja vie isännät nyt 13-10 johtoon ennen puoliaikaa.

Toinen puolikas käynnistyy ja mäyrillä pallo polttelee näpeissä. Syötöt eivät aivan napsahda kohteeseen ja pallo tiputellaan Helsinkiläisten käsiin. Aivan toisen puoliskon alkuminuuteilla HRC levittää pelin jälleen pitkällä syötöllä nopeasti laidasta laitaan ja juoksee jälleen pallon maaliviivan yli. Conversio potku haarukkaan ja tilanne kotijoukkueelle jo 20-10.

Badgers saa kaivettua jälleen myllyvaihteen päälle ja painaa pelin HRC:n puolustusalueelle. HRC pelaa omilla tolpilla penaltyn arvoisesti ja JRC:n Teemu Elomaa potkii keskeltä kolme pistettä ja kaventaa tilanteen numeroihin 20-13. Sama tohina jatkuu. Mäyrät puskevat kotijoukkuetta taaksepäin ja myllytyksestä väsynyt kotijoukkue rikkoo jälleen oman maalin edessä. Elomaa potkii heti perään toiset kolme pistettä ja pelin kaventuu tulokseen 20-16.

Peli jatkuu tasaisena vääntönä ja pallo liikkuu päästä päähän, vaikka pelaajista ja pallojen tiputtelusta alkaa näkymään molempien joukkueiden väsähtäminen. HRC kuitenkin vie edelleen line outit itselleen ja omasta päädystään voitetulla sivurajalla levittävät jälleen pallon nopeasti leveälle ja kovalla juoksulinjalla puhkaisee mäyrien linjan ja takaata tullut tukipelaaja saa offloadin josta juoksee vapaasti pallon maalitolppien keskelle. Conversion saattelemana isännät siirtyvät 27-16 johtoon.

Sisuuntunut mäyrälauma saa vielä jostain kaivettua voimaa jalkoihin ja aloittaa tolkuttoman takaa-ajon. Palloa painetaan HRC:n päätyyn kuin viimeistä päivää ja sinivalkoisia miehiä lentelee ruckeista kuin pommin jäljiltä. Tykittäminen tuottaa tulosta kun Mörkö Vikstedt kurottaa pallon kanssa maaliin ja kaventaa tilanteen lukemiin 27-21.

Reilu viisi minuuttia on peliaikaa jäljellä ja mäyrät kaivautuvat HRC:n puolustusalueelle. Lievä putkinäkö hiipii JRC pelaajien silmiin sillä palloa viedään sinivalkoiseen muuriin turhan usein yksin. Miehiä olisi leveällä mutta sinne asti pallo ei koskaan tule. Viimeiset viisi minuuttia JRC hakkaa vimmatusti päätään HRC puolustukseen, mutta kotijoukkueen puolustus pitää eikä pelissä enempää pistetitä tule.

Kauden kovimman pelin lopputulos siis 27-21 ja täydet viisi pistettä jäivät Helsinkiin. Badgersille kuitenkin lohdutus bonuspiste alle seitsemän pisteen tappiosta. Tappiosta huolimatta mäyrät olivat pelin jälkeen yllättävän hyvällä fiiliksellä. Muutama asia hiotaan kuntoon ennen jo varmistunueita semifinaaleja ja vastustajalle tulee hikinen iltapäivä. Seuraava peli ennen semmareita pelataan kahden viikon päästä Espoossa.