Single Blog Title

This is a single blog caption

Ladiesin seiskakausi hyvässä vauhdissa

JRC:n Ladiesit ovat päässeet talvikauden aikana rugbyn makuun Snow Rugbyn lisäksi jo kolmessa 7s turnauksessa. Ensimmäinen seiskaturnaus pelattiin loppiaisena Vantaalla, ja toinen helmikuun alussa Vaasassa. Kapteeni-valmentaja Noora Plattonen kuvailee alkukauden turnauksia näin: ”Vantaan turnaus meni ailahtelevaisesti, mutta merkkejä hyvästä seiskasta oli näkyvissä. Vaasan turnaukseen saatiin joukkueen vire paremmaksi mm. turnausrutiinien avulla ja siellä meillä pelasikin ihan erilainen joukkue kuin Vantaalla. Onnistumisia tuli paljon ja joukkueen fiilis oli korkealla. Taisteluvoitto kahden tryn taka-asemasta Vaspia vastaan viimeisessä pelissä kruunasi turnauksen.”

klaukkala krcl3

Viimeisin kosketus rugbypalloon ja vastustajien pelaajiin saatiin viime lauantaina, kun Ladies rymysi Klaukkalassa Warriorsin järjestämässä turnauksessa. Nousujohteinen kehitys jatkui myös tässä turnauksessa, kun niin puolustus- kuin hyökkäyspelikin jatkuivat kurinalaisemmalla linjalla.

Joukkueessa on herännyt hieno taistelutahto ja usko omiin kykyihin. Joukkueen puolustus oli kurinalaisinta, mitä tällä kaudella on nähty ja hyökkäyksessä ei arkailtu haastaa. Vaikuttaa myös siltä, että joukkueen fitness on kasvanut talven myötä, sillä vaikka varsinkaan backeilla ei vaihtopelaajia ollut, niin silti jaksoimme hyytymättä loppuun saakka. Käytiinpä pelaamassa parissa pelissä Vaspinkin paidoissa, sillä heillä oli sairastapauksien takia vain kuusi omaa pelaajaa turnauksessa” Plattonen kehuu joukkuettaan.jenna koskinen

Illan huipennukseksi koko turnauksen parhaana pelaajana palkittiin JRCL:n Jenna Koskinen. Myös hän oli koko joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväinen: ”pelaajien lainaaminen joukkueiden välillä tasoitti tasoeroja, mikä loi hauskan twistin koko turnaukseen. JRCL sai hyvin pidettyä puolustuksen kasassa, joukkue oli kurinalainen ja hyökkäyksessä tukipelaaminen ja pallonkäsittely toimivat hienosti. Suurempia ongelmia ei ollut. Vastustajien tryt syntyivät yksittäisistä onnistumisista, ei meidän virheistä. Pelaaminen oli kivaa kun pystyi luottamaan joukkuekavereihin. Jokainen hoiti oman tonttinsa hienosti.”

 

Naisten seiskakausi jatkuu vielä kolmen turnauksen merkeissä, ja mikäs sen hienompaa! Seuraavan kerran Jyväskylän naiset nähdään tositoimissa Hämeenlinnassa huhtikuun alussa. ”Opimme joukkueena kokoajan lisää ja tavoitteena onkin kehittää joukkueellinen aloitekyisiä ja itsevarmoja pelaajia, jotka uskaltavat käyttää omia vahvuuksiaan. Uskaltamalla kokeilla, sekä treeneissä että peleissä, kehitymme. Me halutaan pelata hyvää seiskaa!” Plattonen kuvailee loppukauden tavoitteita.

klaukkala jrcl

Vastapainona pelikenttien tiukalle seiskaväännölle alkaa JRC:n naisten treeneissä huomenna ilmainen uusien kurssi. Kurssi kestää kaksi viikkoa, ja sinne on tervetullut ihan joka ikinen rugbystä kiinnostunut nainen ikään tai kokoon katsomatta. Kurssilla aloitetaan perusteista, eikä aikaisempaa kokemusta rugbystä tarvita. Lisätietoa turnauksesta löydät Facebook-tapahtuman sivulta. Tervetuloa mukaan!