Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgers: Winter 7’s vol. Ahvenanmaa

Otsikon mukaisesti maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Jumalan vuonna 2016 JRC:n miehet matkustivat Ahvenanmaan saarelle Winter 7’s sarjan toiseen turnaukseen.

20160304_173629Perjantaina klo 12:15 Jyväskylän keskustan liepeiltä starttasi kahden auton karavaani yhdeksän miehen vahvuudella kohti Helsingin satamaa, josta kulkua Ahvenanmaalle jatkettiin laivalla. Autoilusta jäykistyneet mäyrät jaloittelivat pitkin risteilijän käytäviä ja tavallisesta risteilykäyttäytymisestä poiketen hörppivät kofeiinipitoista lämmintä juomaa. Nukkumaan mentiin jo hyvissä ajoin (nukahtaminen on sitten eri asia)

Klo 4:30 Badgers rantautuu Ålandian tuuliseen Maarianhaminaan ja silmät ristissä lähtevät kahden auton kulkueellaan etsimään paikallista huoltoasemaan kahvikupin toivossa. Sen löydettyyän, pystyttivät leirin huoltoaseman parkkipaikalle ja jäivät odottelemaan paikallisten hotellien aamupalatarjoilujen alkamista.20160305_052850

Klo 7:30 pitkä odottelu palkitaan ja autossa istumisesta sekä matkustamisesta kankeat ja vaisut mäyrät vaappuvat herkkuja notkuvaan aamupalapöytään. Vatsat täynnä ja hyvillä mielin matka jatkuu  saaren toisella laidalla sijaitsevaan Eckeröhalliin, jossa turnaus pelataan.

Vihdoin päästään siihen mitä varten on vuorokausi matkustettu. Klo 11:20 ensimmäisessä pelissä Badgers kaataa Linnan pojat tiukassa pelissä vain kahden pisteen erolla 22-20.

20160305_115617Toisessa pelissä HRC mini guns näyttää Mäyrille kuinka 7’s rugbya pelataan. Badgers ei tahdo saada hyökkäys peliään rullaamaan ja Mini Guns puolestaan levittää peliä sukkelasti voittaen pelin lopulta 17-5.

Kolmanteen peliin vastassa on Tampere Rugby Clubin punakone. Peli lähtee hyvin tasaisesti käyntiin, mutta ensimmäisen puoliajan loukkaantumissuma aiheuttaa JRC:lle ongelmia ja Tampere menee menojaan Mäyrien koneen yskiessä. Peli TRC:lle lukemin 29-5.

20160305_152607Onnekseen JRC pääsee vähälllä, sillä edellisen pelin kolmesta loukista kaksi pystyy vielä pienen tutkiskelun jälkeen jatkamaan pelejä. Ainostaan tulokaspelaaja Herkko Raivonen sai pelissä sen verran kovan tällin nenään, ettei loppu joukkue uskaltanut ottaa tokkuraista ja lehmänkatseista miestä enää kentälle.

Neljännessä pelissä HRC Tiger Cubs saa kokea sisuuntuneen ja vasta heräilevän Badgersin myllyn. Jatkuva kova puolustuspaine ja hyökkäyksen tukipelaaminen oli HRC kakkosporukalle liikaa ja Badgers vie matsin selkein lukemin 36-7.

Viidenteen ja viimeiseen peliin Badgers lähtee jälleen tosissaan mutta rennosti liikkeelle. Vastassa vikkelä kinttuinen isäntäjoukkue Åland Stags. Edelleen koko turnauksen ajan toimiva kaava, kova puolustuspaine + tukipelaaminen tuottaa Mäyrille murskaavaa tulosta ja Ahvenanmaan hirviurhoot kaatuvat murskalukemin 7-40.

20160305_151917Saldona siis kolme voittoa ja kaksi tappiota. Sillä Badgers ansaitsee turnauksen 3. sijan (jaettu 2.sija Linnan ja TRC:n kanssa). Pienellä fiilauksella ja muutaman lisämiehen avulla tästä on hyvä lähteä hakemaan sijoitusta ylöspäin muutaman viikon päästä pelattavassa Porvoon turnauksessa. Kaiken kaikkiaan koko miehistö oli kuitenkin tyytyväinen turnauksen tulokseen ja omaan suorittamiseen ja seuraava vuorokausi kotiin päin matkatessa kerrottiinkin perinteisesti peleistä tarttuneita sotatarinoita ja muisteltiin paluumatkan yön tapahtumia. Loppusaldona Jyväskylässä edelleen yhdeksän miestä, joten äärettömän onnistunut reissu.

20160306_100500

Dumbster MacLean: a true sport

Sport!