Single Blog Title

This is a single blog caption

Koppeloiden rugbykausi käyntiin voitokkaasti!

Jyväskylä Rugby Club Ladiesin, eli tuttavallisemmin Koppeloiden, rugbykausi aukeni lauantaina 27.5. Warriors Rugby Clubia vastaan Helsingin Myllypurossa. Ottelu päättyi vieraiden 0-74 voittoon.

Tänä vuonna koppelopaatin ruoriin on tarttunut pitkän linjan Jyväskylän vaikuttaja Henri Tyrväinen eli Hene, tuoden mukanaan peliin huimasti rugbyyn liittyvää tietotaitoa. Henen touch ja joukkueen halu kehittyä ovat uudistaneet pelitapaa jonkun verran, joten kentälle lähdettiin avoimin mielin.

JRC Ladiesilla on talven aikana pelaajarosteri elänyt jonkin verran, mutta ensimmäiseen peliin saatiin muutaman lainan turvin 19 pelaajaa rinkiin. Ihka ensimmäistä XVs-rugbypeliään pelasi nopeiden laskujen mukaan neljä rookieta. Positiivisesti yllättivät niin eturivin ensikertalaiset kuin potkuvastuuta ottanut wing-osastokin. Flunssat ja loukit pyöräyttivät myös viime kaudelta tutun pelipaikkabingon käyntiin jo hyvissä ajoin. Lopulta kokoonpano näytti tältä:

Aloituspotkusta asti kävi ilmi, että Henen opit purivat melko kokematonta WRC:tä vastaan erinomaisesti. Pistetili avattiin kun vastustajan sumputtaessa uudella paikalla fullbackina pelannut Tenhu-juna murtautui linjan läpi laidasta laittaen numerot 0-5. Jyväskylän forwardit hyödynsivät paikat ja vastustajan heikkoudet hyvin painimalla linjan läpi aina tilaisuuden tullen, välillä turhankin ahnaasti. Puoliajalle mentiin lukemissa 0-42, huomioitavaa oli että suurin osa maaleista oli forwardien juoksemia – tai jos ei ihan juoksemia niin ainakin maalialueelle kantamia.

Toiselle puoliajalle keskityttiin parantamaan ensimmäisellä puoliajalla falskanneita asioita eli scrumia ja tukipelaamista. Molempien joukkueiden scrumien kokoonpano oli melko tuore, ja Jyväskylän scrum haki vielä muotoaan pelin alussa. Loppua kohden sitä saatiin parantumaan huikeasti ja toisella puoliajalla ainakin yksi try tehtiin melko suoraan scrumista voitetusta pallosta. Pallonryöstöt line-outista toimivat myös, vaikka joukkueen yleinen ykköshyppääjä vietti pelinsä bäkkilinjan päässä päästäen kakkosrivissä debytoineen Sarin tilalleen. Kakkosrivin Siripiri-kaksikko olikin kentällä tehokasta katsottavaa.

Yksi mieleenpainuvimmista trysta oli kotijoukkueen epäonnistunut purkupotku Warriorsin omalla maalialueella, jonka flänkkerinä pelannut Sanni nappasi vastustajien keskeltä kiinni ja painoi maahan tehokkaassa kivi-asanassa. Toinen näyttävä try oli se, kun Ronja-Lotta nappasi kiinni aloituspotkun ja murtautui vastustajien rivistä läpi kantaen pallon suorastaan varsamaisella askeleella ihan vastustajan maalilinjalle saakka, jossa Piri saatiin maihin mutta tukijuoksija viimeisteli tryn. Epävirallisiin top3 maaleihin meni myös kymppi Anne-Marin näyttävä juoksu, jossa tämä vaihtoi pallon juoksulla leikaten kentän ruuhkaisalta puolelta sinne missä oli tilaa, siirsi pallon hetkeksi linjassa seuraavalle ja haki pallon loopilla läpäisten vielä perään linjan ja juostessa maalialueella.

Kolme jallutähteä loistavilla juoksuillaan ansainnut Ronja-Lotta Piipponen kommentoi peliä näin: “Oli mieletöntä pelata, keli oli täydellinen ja fiilis hyvä. Kenttä nyt oli vähän hiekkaa paikoittain mut eipähän tehny mieli kaatua ilman taistelua vaikka väsytti. Tällä pelillä oli 👌 alottaa kausi.”

Sini oli siirretty pelin keskiöön ysin paikalle aivan paria päivää ennen peliä. Tämä oli Sinin eka ysipeli ja samantien nasahti kaksi tähteä plakkariin. Ekologisen lokeronsa kentältä löytänyt Sini vakuutti rauhallisella ja varmalla pelaamisella.

Yhden tähden vei kymppipaikalla peliä koossa (ja komennossa) pitänyt Bob Runsala.

Hienosti meni ja rugbyhenkeä löytyi, nälkä kasvaa ja kehittyä on vielä kova. Pitkään ja perinpohjaisesti tehty taustatyö näkyy joukkueen tekemisessä, ja pian ollaan valmiita ottamaan vastaan Tampereen naiset kotipelissä 10.6.!

Myös Keskisuomalainen noteerasi naisten voiton pienellä mutta tehokkaalla artikkelilla. Linkki täältä

Artikkelin kuvat copyright Heidi Halttunen/Warrios. Lisää kuvia täältä