Single Blog Title

This is a single blog caption

Linna musertui mäyrien käsittelyssä

Lauantai oli Jyväskylässä jälleen rugbypäivä. Mäyräjengiä vastaan Huhtasuon kosteikkoon kurvasi Hämeenlinnalainen Linna Rugby Club. Vaikka JRC lähti peliin usealla vähemmän kokeneella pelaajalla, oli pelin juoni selvä jo alkuminuuteista asti. Maalitilit avattiin jo heti aloituspotkun jälkiimöhinöistä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle jo 17-0. Badgers koki tässä kohtaa ison menetyksen kun hienon joukkuepelin jälkeen tryn tehnyt Karl Filtness loukkasi jalkaansa niin ettei pystynyt enää ottelua jatkamaan. Näin JRC menetti kokoonpanostaan viimeisenkin kokeneen lineouthyppääjän, joka selkeästi vaikutti JRC:n sivurajoihin koko loppupelin.

Pallon kanssa Liettualainen Vilmantas “LitsLäts” Sendrius

Mutta se ei silti menoa haitannut. Vaikka sivurajat eivät olleet täysin priimaa, paikattiin sitä kaikilla muilla osa-alueilla. Pallonhallinta oli vahvasti jyväskyläläisillä ja jos Linna sai pallon haltuunsa, ottivat isännät heiltä tilan pois hyökkäyksestä aggressiivisella puolustuspaineella ja tarkoilla taklauksillaan. Tosin mäyrien jo tunnetuksi tullut kurittomuus haittasi pelin sujuvuutta sillä vaikka puoliajalle mentäessä olivat tulostaulun lukemat kotijoukkueen eduksi 36-3, penaltyjä oli kotijoukkueen rikkeistä vihelletty vastustajan eduksi jo 15 kertaa.

 

Toisella puoliajalla ei ottelunkulkuun juuri muutoksia tullut. JRC painoi palloa tryviivan paremmalle puolelle tasaiseen tahtiin eikä Linnan pojilla ollut aseet terässä mäyrien pysäytykseen. Edelleen mäyrät pelasivat turhan kurittomasti ja usean perättäisen penaltyn tuloksena Linna pääsi painamaan ensimmäisen ottelun kahdesta juoksumaalistaan.

Märissä olosuhteissa painittu peli päättyi JRC:n 76-15 voittoon. Ilmiömäisessä vireessä oleva Matti Keränen teki ottelussa kuusi juoksumaalia.

“Tuloksellisesti hyvä peli joukkueelta vaikka monta kovaa ukkoa puuttuikin rivistä.
Itsellä jalka kulki kyllä tänään hyvin kun vastustajilla taisi olla vähän tahmeaa.
Puolustettiin aika hyvin ja taklauksetkin osui hyvin kohteeseen.” kommentoi Matti Keränen voitettua ottelua.

Scrum Half Topi Turunen jakaa palloa eteenpäin

Myös fly halfina pelannut Elias Korhonen taiteili omilla tempuillaan JRC:lle monta tryta joko itse juosten tai antamalla siihen viimeisen ratkaisevan syötön. Scrum half Arsi Kilpelänahon poissaollessa hänen saappaisiin astunut Topi Turunen oli myös hyvässä vireessä. Turusen kova työ kentällä palkittiin ottelun parhaan pelaajan palkinnolla.

Voitolla JRC jatkaa sarjan kärjessä jaetulla kärkipaikalla Helsinki Warriorsin kanssa kun sarjaa on molemmilla joukkueilla enää kolme ottelua pelaamatta. Seuraava matsi pelataan kahden viikon kuluttua Jyväskylässä Huhtasuolla jolloin vieraaksi saapuu Kuopion Jaloketut.