Single Blog Title

This is a single blog caption

Petojen temmellystä Huhtasuolla

Huomenna päivän sarastaessa Jyväskylä Rugby Clubin Ladiesin haastaessa vieraissa Tampere Rugby Clubia ottavat mäyrät mittaa Kuopio Rugby Clubin Jaloketuista (TM Altia). Kauniimmat osapuolet aloittavat jo 12:00 Raholan urheilukentällä ja miehet alkavat vääntämään 15:00 Huhtasuon pyhätössä. Kotiottelusta löytyy asiantuntevaa kommentointia ja seuran juniorityötä tukeva kioski, joten kaikki paikalle kannustamaan ja tuhlaamaan perjantailta taskuun unohtuneet pikkukolikot!

Viikonlopun vastustajaa ei kannata lähteä väheksymään, vaikka JRC Badgers löytyykin sarjataulukon jaetulta kärkipaikalta ja KRC vielä tällä hetkellä pohjalta, sillä olihan ketut kovia vääntäjiä Kaukametsän pakolaisissakin. Kumpikin seura tuntee toistensa metkut poikkeuksellisen hyvin, sillä joukkueet ovat tehneet pitkään hedelmällistä yhteistyötä lukuisten harjoitusotteluiden, yhteisten leiritysten ja pelaajalainojenkin muodossa. Lisäksi vakituistakin pelaajaliikennettä on kulkenut kumpaankin suuntaan valtatie ysiä pitkin.


Odotettavissa on suhteellisen suoraviivainen ottelu, jossa jaloketut pelaavat samankaltaisella ”kapealla” pelityylillä, josta mäyrät ovat pyrkineet poispäin monipuolisemman ja leveämmin kenttää hyödyntävän pelin suuntaan. Kuopiolaisilla on todennäköisesti muutama valtavan kokoinen etupelaaja mukanaan, joista saattaa olla suurtakin hyötyä varsinkin rykelmäaloituksissa, mutta Badgersin kokemus saattaa olla liikaa vielä kasvuvaiheessa oleville kuopiolaisille.Seuraa heitä:


Ari ”Liskonhäntä” Tikkanen: Harvinaisen itsepäinen kummankin osapuolen seuraikoni, jonka kropan parantumiskyky ja tahto pelikentille vuodesta ja loukista toiseen jaksaa hämmästyttää ja ihastuttaa lajin piirejä. Suorapuheinen Suur-savolainen on parhaimmillaan johtaessaan peliä ja alle käden mitan etäisyydellä vastustajasta, pallon kanssa tai ilman. Tärkeä tukipilari kuopiolaisten puolustuslinjaheitoissa, pöllii urakalla vastustajan heittoja hyvällä ajoituksella ja näpäkällä pompulla.


Tapio ”Muasaalaittaamihinvaan” Lahtinen: Työkiireistä uransa kehityksessä kärsinyt lätkäjätkä on tehnyt kauden aikana lopullisen läpimurtonsa JRC:n edustusjoukkueeseen. Monipuolinen Metallicaa kohtuullisesti nauttiva 80-minuutin vaihtokone on osoittautunut valmennusjohdolle kultaakin kalliimmaksi pelaamaalla kaikkia mahdollisia etupelaajapaikkoja ja vaikka hyppää sivurajaheitoissa, jos proppailuiltaan ehtii.