Single Blog Title

This is a single blog caption

Revanssi Turusta maistui makealle

Revanssihenkeä oli ilmassa, kun Jyväskylän koppelot valmistautuivat kohtaamaan Turun joutsenet kotikentällään.

TRC:tä vastaan viime viikolla pelattu ottelu oli päätynyt numeerisesti rökäletappioon, mutta pelistä jäi silti hyvä fiilis ja tuntui että eteenpäin ollaan menty. JRC:n tavaramerkki, hyvä pelifiilis, on alkanut löytyä tällekin kaudelle ja viime lauantaina siitä näytettiin malliesimerkki.

Pelaajarosteriin oltiin saatu sopivasti kokoa ja näköä.

Taistelu oli kova alusta asti ja piiputusta oli ilmassa jo ensimmäisellä puoliajalla. Kotijoukkueen eteneminen oli päättäväistä ja puolustuksessa taisteltiin loppuun asti erityisesti omalla 22-alueella. Harjoitellut asiat näkyivät. Pallo vaihtoi omistajaa ruckeissa heti jos tuki oli jommalla kummalla joukkueella myöhässä tai pallo näkyvillä kontaktiin mennessä. Peli tuntuikin välillä extreme viivajuoksulta. Pelin aikana nähtiin lisäksi yhden Jyväskylän ja yhden Turun try-yrityksen päättyvän knock-oniin sekä yksi maalialueella sidottu Turun try-yritys (held-up).

Jyväskylä pelasi myös kymmenen minuuttia alivoimalla, kun hieman pieleen mennyt line-out kuvio päättyi vaaratilanteeseen vastustajan nostossa. Takablokissa takaa nostanut Saara ei ollut suoranaisesti aiheuttamassa Turun etublokin hyppääjän ilmalentoa, mutta oli ensimmäisenä paikalla pahoittelemassa tilannetta.  Näin Saarasta tuli todennäköisesti Koppeloiden kaikkien aikojen ensimmäinen pelaaja, joka on ottanut kaksi korttia yhden kauden aikana. Alivoima kuitenkin hoidettiin kunnialla, ja kovalla työllä ja tahkottiinpa sen aikana yksi tryykkarikin.

Vaikka laidoilla oli tilaa, bäkkilinja oli iskussa ja wingerit heittivät monia hyviä juoksuja, tuli Koppeloiden kaikki juoksumaalit forward-voimalla. Flänkkerina vakuuttavasti debytoinyt Maire viimeisteli kylmähermoisesti avaustryn ruckin viereen nopean penaltin jälkimainingeista. Kaksi seuraavaa tryta olivat käytännössä toisintoja toisistaan: Sini kisutteli pallon kanssa, sitoi pari pelaajaa, syötti vieressä olevalle forwardille joka haaston jälkeen malttoi vielä levittää viereen vauhdissa olevalle kaverille. Alla havainnekuvitus.

Pisteet:

1 x try Maire-Mäyrä

1 x try Juice Leskinen

1 x try Saara Ilmonen

3 x konversio ja 1 x penaltypotku Kerttu-Liisa Pauliina Nikkilä

Pelin jälkeen joukkue oli kaikkensa antanut. Työvoitto. Valmentaja Hene muistuttikin, että tällaisia rugbypelejä me halutaankin pelata. Ja oikeassa hän onkin, fiilis kovan taistelun jälkeen on sanoinkuvaamaton.

*** Noora  “everywhere ja siltä kyllä tuntuikin” Plattonen. Joka paikan työmyyrä, koko ajan taklaamaassa ja hyviä haastoja. Johti hyvin, oli aina valmiina pallon vastaanottoon, taklasi laadukkaasti ja juoksut vei eteenpäin.

** Sini “uhmakkuutta on tullut lisää” Johansson; Paras peli tähän mennessä, vahvoja haastoja oikeissa paikoissa. Hyvää pelinrakennusta ja oli myös itse aina oikeassa paikassa.

* Sunny “Beast” Honkanen; kovia hittejä ja ruckaamista. Ahkera työmyyrä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä.

 Loppu. Olitte hyviä!
– JRC:n ykkösfanin titteliä kantava äiti-Tenhu

Pelikuvat: Sebastian Meijas. Lisää kuvia täältä