Single Blog Title

This is a single blog caption
HRC_JRC_2017

Badgersille voitto Helsingissä

Lauantaina kukonlaulun aikaan matkaan lähtenyt Mäyräjengi jätti HRC Big Gunsit aseettomiksi Myllypurossa runkosarjan päätöskierroksella. Osa avauskokoonpanon miehistä saapui paikalle vähin unin suoraan työpaikaltaan yövuorosta.

 

Uninen joukkue olikin ottelun alkuhetket kuutamolla HRC:n puskiessa aggressiivisesti palloa sekavan mäyräpuolustuksen läpi. Viiden minuutin pelin jälkeen HRC:n paineistus tuotti tulosta kun isännät siirtyi juoksumaalin ja maalipotkun jälkeen 7-0 johtoon. Pelaajavalmentaja Robert Hussey ja kapteeni Mauno Konttila herättelivät joukkuetta lyhyellä saarnalla, jonka jälkeen oli unihiekat hierottu silmistä pois. Peli alkoi asettua uomiinsa ja puolustuslinja tiivistyi.


Kuva Aki Pentikäinen

Jotta herääminen peliin ei tapahdu ilman draamaa, otti huimaa kehitystä pitkin kauden osoittanut Jesse Laukkanen keltaisen kortin tahattomasta korkeasta taklauksesta. Hurjan näköisestä tilanteesta onneksi vältyttiin ilman loukkaantumisia. Mies alivoimasta huolimatta JRC painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Kymmenen minuuttinen taisteltiin tasaisesti molemmissa päädyissä kenttää ja yksi HRC:n juoksumaaliyritys pysäytettiin jopa riistämällä pallo juuri ennen maahan painamista. Rangaistus lusittiin ja peliä jatkettiin tasajoukkuein. Mäyrät pelasivat omaa tuttua aggressiivista hyökkäyspeliään ja vaihe vaiheelta oltiin lähempänä Helsingin maaliviivaa. Sitten n. 20 minuutin puurtamisen jälkeen Tomi Moilanen ja Elias Korhonen murtautuivat Helsingin puolustuksen läpi ja Korhosen upeasta offload-syötöstä Moilanen pääsi juoksemaan pallon maaliin. Théo Pellé potki vielä varmasti pallon puikkoihin tasoittaen pelin lukemiin 7-7. Ja jotta ei vieläkään mäyrillä olisi helppoa, loistavaa kautta pelaava Elias Korhonen joutuu raajavamman vuoksi jättämään pelin kesken. Suuri menetys Badgersin takapelaajille ja koko joukkueelle.


Kuva Sebastian Mejias

Peliä jatkettiin kuitenkin JRC:n säestyksellä. Lyhyen myllytyksen jälkeen JRC vie puolesta kentästä line outin ja Robert Hussey kirmaa Helsinkiläisten puolustuksen välistä ja antaa höpsön offloadin Mauno Konttilan nakkeihin eikä HRC saa Massikkaa enää pysäytettyä. Pellén lisäpistepotkukin löytää tiensä haarukkaan ja johto kasvaa lukemiin 14-7.

Hetken päästä hyvästä boogiesta sokaistunut mäyräjengi haparoi ja Big Gunsien Wertti Bask rymistelee laidasta läpi ja painaa pallon lähes maalitolppien juureen. Ville Siiskosen varma “puujalkapotku” tuo isännät tasoihin ja peli saa jälleen kutkuttavat piirteet.

Mäyrät kuitenkaan eivät tästä hätkähtäneet vaan jatkoivat omaa ahkeraa puurtamistaan. Vaihe vaiheelta jälleen JRC rakensi omaa hyökkäystään ja aivan ensimmäisen puolikkaan loppu minuuteilla Pertti Salmijärvi syöttää Jyri Hautamäen laidassa tyhjään tilaan ja Hautamäki juoksee pallon kulmalipun juureen vieden mäyrät 19-14 johtoon.


Kuva Aki Pentikäinen

Toiselle puolikkaalle lähdettiin jälleen JRC:n tahdissa. Telaketjut pyörivät ja Arsi Kilpelänaho vapauttaa laidasta jälleen offloadilla Frederic Müller-Braunen jolla tyhjä väylä edessä juosta pallo maaliin viedenn vieraat 24-14 johtoon. Reilun 50 minuutin pelin kohdalla JRC myllää jälleen HRC:n maaliviivan tuntumassa. Théo Pellé levittää pallon pitkälle syötöllä Karl Filtnessille joka itsekkään ahneesti oikaiseen juoksulinjansa puolustajien välistä ja syöksyy pallon kanssa toistamiseen maaliviivan paremmalle puolelle. Lisäpistepotkun jälkeen peli on vieraiden eduksi jo 31-14.

Edellisestä reilu viisi minuuttia eteenpäin ja Jyväskylä työntää vahvasti scrumia kohti maaliviivaa kun Mauno Konttila irtaantuu rykelmän perältä ja murtautuu tryviivan yli. Lisäpistepotkun jälkeen Peli mäyrille 36-14. Pelin loppu aika pelattiin suurimmaksi osaksi HRC:n puolustusalueella ja yksi JRC:n try jopa hylättiin kyseenalaisen kaksoisliike tuomion varjolla. Vaikka peli oli pääsasiassa harlekiinipaitojen hallintaa, ei vastustajan panosta sovi jättää  huomiotta. Äärettömän fyysinen ottelu lukeutuu yhdeksi kauden kovatasoisimmaksi ja viihdyttävämmäksi otteluksi. HRC:n pelaajista erityismaininta annettakoon kokeneelle tykinkuulalle Chris Denholmille joka räjähtävillä sisäänmenoillaan sitoi itseensä aina useita JRC puolustajia.


Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Robert Hussey kommentoi joukkueen suoritusta seuraavanlaisesti: “Meillä oli jostain syystä aika huono valmistautuminen peliin tällä kertaa ja se näkyi pelin alkupuoliskolla. Onneksi saimme pelin käännettyä eduksemme ja lopputulos oli juuri sellainen mitä täältä lähdettiin hakemaan”

Koska HRC ei saanut pelistä yhtään pistettä on Jyväskylän välierävastustaja tulevana lauantaina Porvoo OTS. Välierä pelataan jo tavanomaisesti poikkeukselliseti Palokassa. Kick off lauantaina klo 15:00. Kaikki Palokan Liikuntapuistoon kannustamaan mäyrät finaaliin. Porvoo ei ole vielä onnistunut Badgersia voittamaan seurojen yhteisissä kohtaamisissa, joten ottelussa on varmasti kova tekemisen meininki. HRC kohtaa Myllypurossa paikallisvastustajansa Warriorsin joten sielläkään ei kuumat tunteet pelistä puutu.

Kuva Sebastian Mezzias