Single Blog Title

This is a single blog caption

Runkosarjan viimeinen peli toimi kenraaliharjoituksena semifinaaleille

Runkosarjan viimeinen ottelu pelattiin HRC:tä vastataan Helsingissä. Eksoottisen pelipäivästä teki aamu viiden matkaan lähtö Jyväskylästä. Edes kukko ei ollu hereillä siihen aikaan.

Aloituspotkun aikaan kaikki olivat kuitenkin ihan hereillä. Alkuminuuteilla HRC avasi pistetilinsä syötönkatkosta lähteneeseen try-juoksuun. Jyväskylä vastasi tähän ottamalla oman scruminsa, siirtämällä palloa kasin ja ysien kautta kymppinä pelanneelle Nooralle. Noora pääsi ennakkoluulottomalla juoksulla murtautumaan puolustuslinjan läpi ja painoi pallon tolppien väliin. Kerttu potki konversio-potkun sisään. Numerot taulussa 7-7.

Tästä jatkui yksi kauden kovimmista peleistä. Jyväskylän puolustus antoi kovaa painetta HRC:lle saaden nämä tekemään pallonkäsittelyvirheitä. Toisaalta HRC:n vahvat juoksijat löysivät aukot Koppeloiden puolustuksessa hyvin. Jyväskylä pelasi peräänantamattomasti, pelastaen muutaman melko varman tryn aivan maaliviivan tuntumasta.

Jyväskylä paransi taas peliään toiselle puoliajalle, ja peliä korjailtiin vauhdissa. Ilman vaihtopelaajia matkaan lähtenyt JRC menetti olkapäävamman takia flänkkeri Sannin, ja molemmat joukkueet pelasivat pelinsä loppuun neljällätoista pelaajalla. Pitkä pätkä pelattiin ilman yhtäkään uutta tryta, mutta lopussa HRC pääsi taas livistämään Koppeloilta. Loppuvihellyksen aikaan taulussa olivat numerot 57-7. Numerot eivät onnistuneesti kuvaa pelin tasaisuutta, sillä todella hyviä suorituksia ja hienoa painetta oli puolin ja toisin. Tutusti ennen peliä oli taas asetettu tavoitteet, jotka toteutuivat hyvin tässä pelissä.

Lisäväriä tähän peliin toivat mm. Jyväskylän paidoista Helsingin riveihin siirtyneet pelaajat. Myös vastustajan valmennusjohdossa on näkyvissä pitkän linjan jyväskyläläistä rugbyperinnettä.

Pelin jälkeen otettiin rinki kasaan ja todettiin, että pelattiin kauden parasta peliä. Ajatukset käännettiin jo ensi viikonlopun semi-finaaliin, johon koko joukkue on lähdössä todella fokusoituneella ja hyvällä fiiliksellä pelaamaan just sitä parasta rugbya.

Jallutähtiä jaettiin seuraavasti:

Kolme tähteä sai Juice Leskinen. Varmoilla kasin otteilla pelannut Juice teki vastustajalle kiusaa onnistuneilla etenemisillä ja pelasi myös hyvin bäkkien kanssa yhteen.

Kaksi tähteä annettiin NooralleKymppinä pelannut Noora johti taas peliä hyvin hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Potkupeli toimi hyvin, ja on toimiva ase Jyväskylän arsenaaliin.

Yhden jallutähden sai Pirkko-Pauliina Petsola. Huimia kehitysloikkia ottanut Pirkko heitti bäkkilinjan parhaita moukkuja vastustajille ja ansaitsi niillä tähden. Kädet toimivat kuvioissa.  

Kuvat Sebastian Mejias ja Aki Pentikäinen.

Ensi viikonloppuna HRC-JRCL semifinaalit pelataan klo 14.00 Myllypurossa, jota ennen miehet pelaavat Helsinki Derbyn. Lisätietoa Facebook-tapahtumasta.