Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgers rynnisti finaaliin

JRC Badgers voitti Porvoo Shamrocksin satapäisen yleisön edessä lauantaina Palokassa pelatussa  Sm-sarjan välieräottelussa. Voitolla Badgers ansaitsi paikan Porissa pelattavaan loppuotteluun ensi lauantaille. Finaali vastustajana nähdään hieman yllättäen Helsinki Rugby Club.

Välierä kamppailu alkoi molemmilta joukkueilta hieman hermostuneissa merkeissä. Peli rullasi päädystä päätyyn mutta viimeistelyssä pallot lipsahtivat käsistä jonka vuoksi ottelun alkuvaiheissa  nähtiin useita scrumeja ja sivurajaheittoja.

JRC meni jo toisella minuutilla 3-0 johtoon Théo Pellén potkittua penaltypotkun maaliin. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Porvoo voittaa hyökkäyspään sivurajan ja takapelaajien hienolla kuviolla jallittavat mäyräsentterit kahville vieden vieraat johtoon. Lisäpistepotku kasvattaa johdon lukemaan 3-7.

Marko Vikstedt vyörymässä kohti maalia. Kuva Jutta Litmanen

Viisi minuuttia edellisen jälkeen, JRC kouhottaa kohti Porvoon päätyä. Urho Ylinampa leikkaa puolustuksen välistä ja antaa syötön vielä Mauno Konttilalle jolla on tyhjä tie juosta pallo maaliin. Lisäpistepotku vielä puikkoihin ja JRC siirtyy jälleen 10-7 johtoon.

Porvoo ei kuitenkaan tähän taipunut. Vieraat pistivät myllyn pyörimään ja hallitsivat peliä monta minuuttia JRC:n puolustun alueella, kunnes kova puurtaminen tuotti tulosta ja hienon joukkuepelin ja tukipelaamisen ansiosta Petter Larsen lopulta kuljetti pallon JRC:n maalialueelle. Linus Backman ei erehdy potkussaan ja Porvoo menee 10-14 johtoon.

Porvoo löi lisää löylyä seuraavasta aloituksesta. Mäyräpuolustuksen useasta aloittelijamaisesta merkkausvirheestä Shamrocks levittää pallon oikeaan laitaan jonne laiturilla oli helppo työ painaa pallo maaliin vieden Porvoolaiset jo 10-19 johtoon.

Sitten alkoi mäyrillä käpälät käymään. Jyväskylä myllyttää palloa kohti Porvoon päätyä ja pitkän taistelun jälkeen Porvoon 22-metrin viivalta Matti Keränen nappaa pallon ruckista ja pujottelee puolustuksen välistä aina maaliviivalle asti. Lisäpistepotkun jälkeen peli kaventuu lukemiin 17-19.

Sama meininki jatkuu aloituspotkusta. JRC pelaa väkevästi Porvoon päädyssä ja pakottaa vieraat rikkomaan peliä penaltyn arvoisesti. Rob Hussey antaa penaltysta pallon nopeasti Mauno Konttilalle kovaan vauhtiin johon Shamrocks puolustus ei pysty reagoimaan tarvittavalla voimalla vaan Konttila murjoo pallon maaliviivan yli. Puoliajalle mennään Badgersin 24-19 johdossa.


Toinen puoliaika lähtee käyntiin mäyrämyllyllä. Peli pyörii jälleen Porvoon päädyssä kun Théo Pellé levittää pallon pitkällä syötöllä laitaan josta Pertti Salmijärvi kuljettaa pallon maaliin aivan sivurajan tuntumaan. Peli 29-19.

Peli jatkuu edellisen juonen mukaan. JRC vie ja Porvoolaiset yrittävät pitää linjansa kasassa. Palloa pelataan tovi porvoon maaliviivan tuntumassa kun Matti Keränen toistamiseen syöksyy pallo kainalossa maaliviivalle. Tilanne 36-19.

Edelleen isännät ovat tuoreemmalla jalalla liikkeellä. Vaikka Shamrocks ajoittain saa peliä JRC:n puoliskolle, niin JRC toimittaa pelivälineen nopeasti takaisin vastustajan puolelle. Toisen jakson lähennellessä jo puoliväliään, vaihdosta tullut ihmiskuula Marko Vikstedt jyrää neljä puolustajaa kimpussaan maalialueelle ja lisää mäyrälauman johtoa jo lukemiin 41-19.

Jyri Hautamäki pujottelee pallon kanssa.
Kuva Sebastian Mejillo

Hetkellisesti sisuuntunut vierasjoukkue onnistuu pelaamaan pallon väkevästi JRC:n alueelle, mutta lopulta rikkoo peliä penaltyn arvoisesti ja isännät pääsevät pälkähästä ja käännettyä pelin jälleen omaksi hallinnakseen. Pelin loppu onkin sitten puolin toisin erittäin rikkonainen ja tuomarin pilli käy kuumana. JRC kuitenkin hallitsee scrumeja ja saa näin edun usein itselleen. Niin ikään hyökkäyspään scrumista irtoaa jälleen Konttila ja raivaa tietä kohti maaliviivaa jonka vieressä antaa vielä syötön scrum half Arsi Kilpelänaholle joka puikkaa maalialueelle ja Pellé potkii vielä vaikeasta paikasta lisäpistepotkun haarukkaan. Tilanne on nyt mäyrille jo 48-19.

Sitten jälleen peli kulkee Porvoon päädyssä. Jyväskylän sivurajaheitosta Konttila saa pallon käsiinsä ja tekee ottelussa jo kolmannen tryn.

Vielä tovin pelailun jälkeen Jyri Hautamäki tikkaa jaloillaan pallon kanssa viiden pisteen arvoisesti ja sinetöi Badgersin välierä voiton lukemiin 58-19.

Loppulukemista huolimatta Palokassa nähtiin viihdyttävä ja fyysinen peli, jossa kuitenkin Jyväskylän kokeneempi joukkue käänsi pelin alkuvaikeuksista huolimatta edukseen.

Viikon päästä finaalissa vastaan tulee arvaamaton HRC, joten varmasti tiukka peli luvassa.

Jyväskylästä lähtee kannattajajoukoille oma bussi Poriin mukaan. Matkalle voi ilmoittautua JRC:n facebook sivuilla olevan päivityksen kautta. Tervetuloa matkaan kannustamaan mäyrät mestariksi.


Ottelun parhaat pelaajat:

*** Mauno Konttila

** Matti Keränen

* Marko Vikstedt

 

Artikkelikuva Jutta Litmanen