Single Blog Title

This is a single blog caption

Semifinaalissa kauden paras peli!

“Kauden kovin peli, ei epäilystäkään”, kirjoitettiin facebookiin pelin jälkeen. Tämä oli tietysti odotettavissakin kun puhutaan semifinaaleista. JRC:n naiset olivat valmiita antamaan kaikkensa ja taistelemaan finaalipaikasta. Edellytykset voitolle olivat olemassa. Semifinaaliin päästiin myös täydellä 23 pelaajan kokoonpanolla, joten säästellä ei kentällä tarvinnut.

Menomatkalla fiilisteltiin ja piirreltiin vielä viimeiset kuviot valkotaululle, pukkarissa pidettiin keskittymishetki, fokus haettiin alkulämpässä ja kentälle mentiin hymy kasvoilla. Tätä me tultiin tänne tekemään!

Ensimmäinen puoliaika mentiin tasatahtia. JRC aloitti kovaa ja painosti HRC:n omalle kenttäpuoliskolleen pitkäksi aikaa. Paineen alla vastustaja teki virheen, josta JRC rokotti potkaisemalla 3 pisteen rangaistuspotkun haarukasta ja siirtyen johtoon. JRC:n forwardipakka pelasi vahvasti ja etteni metri metriltä kohti vastustajan try viivaa, mutta aina lopulta HRC vei pallon kääntämällä ruckin tai JRC:n virheeseestä pallo meni vastustajalle scrumin tai penaltyn muodossa. HRC tulikin takaisin peliin, löysin aukon Koppeloiden puolustuksesta tryn arvoisesti. 5-3.

Toinen puoliaika lähti Koppeloilta hieman vaisummin liikkeelle. Puolustuslinja ei onnistunut liukumaan ajoissa laitaan peittämään tilaa, jolloin vastustajan takapelaajat pääsivät linjasta läpi neljän tryn verran. Viimeisellä 20 minuutilla Koppelot kuitenkin tulivat takaisin peliin ja vaihtopenkiltä saatiin tuoreita jalkoja piristämään peliä. Forwardit mylläsivät ja penalty-potkuista saatiin metrejä, paine oli taas HRC:n päädyssä. JRC:n ensimmäinen try syntyi vastustajan 22-alueella sivurajaheitosta muodostetusta maulista, joka eteni vääjäämättömästi kohti try-viivaa. Oltiin vain parin metrin päässä tuosta viivasta kun maul romahtaa, tuomari viheltää pilliinsä, juoksee maalitolppien alle ja nostaa kätensä penalty-tryn merkiksi, sillä maulin romauttaminen on kiellettyä. Kerttu potkii lisäpisteet.

Loppupeli mennään taas tasatahdissa. JRC pääsee uudelleen painostamaan HRC:n maalilinjan läheisyydessä, mutta HRC:n puolustus kestää JRC:n haastot. Viimeisillä minuuteilla kapteeni Noora löytää linjasta aukon, JRC:n ollessa n. 10m maaliviivasta, ja painaa tryn kulmaan. Lisäpistepotku ei mene sisään ja tuomari kertoo, että seuraava peli (play) on ottelun viimeinen. JRC:llä olisi ollut vielä tahtoa mennä tekemään yksi try, mutta pallo menee penaltysta HRC:lle, joka potkaisee sen ulos päättäen pelin. 29-15 kotijoukkueelle.

Peli on vielä katsottavissa Fanseatilta, suosittelemme!

Jälkifiilikset joukkueen kesken olivat huikeat. Kentällä annettiin kaikkemme ja nautittiin siitä; pelin aikana fiilis joukkueen kesken oli todella hyvä. Kaudelle asetetut tavoitteet saavutettiin, ja rima on nyt asetettu korkealle ensi kaudelle. Tämä on se jengi, rugbyfamily, jolle me annetaan paljon mutta joka myös antaa meille. Välillä mennään vaikka vahingossa solisluun pää vähän irti, mutta ne on ihan ok-juttuja.

Näitä fiiliksiä on vaikea sanoin kuvata ja kaudenjälkeinen tyhjyys odottaa varmaan jossain vaiheessa kotona. Nyt vielä nautitaan tästä pelistä ja siitä että kaikki meistä antoi ihan varmasti parastaan.

JALLUTÄHDET

*** Kapteeni Noora johti esimerkillä eikä antanut tuumaakaan periksi. Kädet ja kuviot toimivat. Nooran tekemä try oli joukkueen yhteinen pohjustus mutta viimeistely oli kapteenin omaa timanttista käsialaa. 

** Tenhu “Reetta” Tenhu – monipuolinen vastustajan painajainen teki töitä periksiantamattomalla otteella, taklasi, vei palloa eteenpäin ja tuki tilanteen kuin tilanteen

* Sini “Jääkarhu” Johansson – löysi kauden lopussa todellisen ysivaihteen ja uskalluksen pelata. Syötöt tuli perille tiukassakin paikasta ja ysi oli aina paikalla.