Single Blog Title

This is a single blog caption

Koppeloiden kuuma, niin kuuma, rugbylauantai Helsingissä

Kesä, juhlat, työt ja epäonniset loukit verottivat omansa pelirosterista, kun lähdimme pelaamaan HRC:tä vastaan helteisenä lauantaina. Isossa kuvassa on hienoa huomata se, että jokaiselle paikalle löytyi hyviä pelaajia, eivätkä JRC:n pelit ole kiinni yhdestä tai kahdestakaan pelaajasta.

“Oli kuumaa. Oli rankkaa.” näin pelaajat kommentoivat peliä jälkeenpäin pelirapsaa varten. Se myös kertoo paljon päivän pelistä. HRC on aina ollut iso vastus Jyväskylälle; viime vuoden semifinaalipeli oli erittäin tasainen, ja seiskakaudella molemmat joukkueet veivät pelejä.

Ennen pelin alkua joukkueen fiilis oli odottavainen ja innostunut. Fokus laitettiin siihen, että rima asetetaan korkealle ja lähdetään testaamaan tasoa kovaa vastustajaa vastaan.

Aurinko paahtoi eikä tuulenvirekään helpottanut oloa. Vielä alkulämpässä tippui vaihtopelaajista toinen pois, joten lopulta kisailemaan lähdettiin kuudentoista voimin. Rima todella asetettiinkin sitten korkealle ja oli ilo huomata miten hyvin uudet pelipaikat otettiin haltuun. Pohjalla ei käyty laisinkaan.

Kovalla työllään ja taklauksilla yhden jallutähden ansainnut Bulmers kommentoi peliä näin:

Suomen kesän laittaessa parastaan (kevyt +27 c) tuntui jo alkulämpässä siltä, että jalka ei kentällä kovin kevyesti tulisi nousemaan. Toisaalta, samalta se tulisi tuntumaan ihan kaikille. Herättiin peliin vähän hitaasti, mutta päästiin nopeasti nousemaan omalle tasolle ja ensimmäisen puoliajan päätyttyä oltiinkin johdossa. Toisella puoliajalla vaihtopelaajien puuttuminen alkoi näkyä ja HRC:n saadessa tuoreita jalkoja kentälle, ei peliä enää upeasta taistelusta huolimatta saatu käännettyä meidän eduksi. Oon todella ylpeä meidän taistelusta ja siitä, että jokainen tilanne pelattiin loppuun saakka.

Pelaajat sai hienoja onnistumisia ja kentällä nähtiin hienoa vastuun ottamista mm. Sinin debyytti forkkuna ja Terhin eka kerta winginä.

Ensimmäisllä puoliajalla peli tosiaan kulki hyvin päädystä päätyyn ja molemmat joukkueet veivät peliä vuorollaan.

JRC:n tryt olivat forward-painotteisia, kun taas HRC:n pisteet tehtiin enemmän läpijuoksuista. Pirkko avasi tilin ollen scrumista propin paikalta fysiikan lakeja uhmaten heti tukemassa kasilähtöä ja ryskimällä pallon try-alueelle. JRC:n toinen try tuli tehokkaasta levityksestä, jossa kädet, puhe ja fiksaus toimivat ja bäkkilinjassa yllätyksenä ollut Juice pääsi harhauttamaan puolustuksen ottamalla jo kauden toisen spurtin.

JRC:n kolmanteen tryhin johtanut tilanne näkyy alla: kovaa työtä tehtiin, vastustaja sai penaltyn 5 m päässä try-viivastaan ja joukkueen nopeiden reaktioiden ansiosta Juice pääsi pelaamaan pallon nopeana.


Toisella puoliajalla ainoa vaihto käytettiin korvaamaan vahvasti pelannnutta, mutta polvensa loukannutta Karoa ja Sini pääsi ottamaan lennosta haltuun uuden pelipaikan flänkkina. Seuraavan loukin jälkeen pelaajien määrää tiputettiin neljääntoista molempien joukkueiden toimesta rugbyn kirjoittamattomien sääntöjen mukaan.

JRC:n saadessa kortin korkeasta taklauksesta, pääsi vastustaja myllyttämään yhden ylivoimalla kymmenen minuuttia. Jyväskylälästen moraali pysyi silti korkealla ja kaikki tekivät ankarasti töitä. Tosin puhe alkoi kentältä pelaajien uupuessa vähän kadota.

Kokonaisuutena peli oli melko kaksijakoinen: oli isoja onnistumisia ja pätkiä joista ei pysty sanomaan menivätkö ne hyvin vai ei. Tämä voi tietysti myös johtua siitä, että liika kuumuus pysäytti aivojen toiminnan ja kaikki keskittyivät muiden elintoimintojen ylläpitämiseen. Line-outtien rakennetta oltiin muutettu jonkin verran, ja ne toimivat ja eivät toimineet. Scrum oli usein sekava tilanne, mutta ajoittain se oli hyvin vahva. Sovittuja kuvioita ei saatu toimimaan toivotulla tavalla, mutta toisaalta avoimessa pelissä osoitettiin tällä kaudella muutoinkin näkynyttä hyvää ennakkoluulotonta ja vahvaa peliä. 


Kaikilla oli kuuma, mutta siitä voi olla ylpeä että porukalla tsempattiin tauoilla toisiamme ja valettiin uskoa siitä, että tästäkin hornankattilasta selvitään hengissä ja jossain loppuvihellyksen tuolla puolen odottaa iso kylmä, kylmä, helmeilevä, ravitseva vissy ja soijatortillaa kaikkensa antaneille. Missään vaiheessa ei siirrytty pelaamaan passiivista peliä, vaan palloa pelattiin ja saalistettiin jatkuvasti. Kesän näyttävimmät rakot saatiin myös tästä pelistä. Innolla odotamme helsinkiläisiä Jyväskylän auringon alle elokuussa.


Pisteet

Pirkko x 1 try
Juice x 2 tryta
Kerttu x 1 konversio

Tähdet

Joukkue äänesti taas mielestään parhaat pelaajat. Jälleen yli 10 pelaajaa sai ääniä.

*** Juice, joka pelasi kasina tapahtumarikkaan pelin. Kantoi kortensa kekoon kentällä hyvillä päätöksiä ja reagoinnilla. Ääniä tuli myös pelinlukutaidosta ja näyttävistä trysta.

** Kerttu-Liisa, joka ohjasi peliä hyvin fularin paikalta ja toimi puolustuksen viimeisenä lukkona heittäen todella tärkeitä taklauksia ollen aina oikeassa paikassa. Varmuutta tullut kipoittain lisää. Hyökkäyksessä ärhäkkä ja vie muita pelaajia puheella eteenpäin. 

* Bulmers, jonka perusvarmuustaso vain nousee. Ysi, joka otti monia tärkeitä taklauksia ja jaksoi tehdä työtä ihan uudella vaihteella. Paljon terrierimäisyyttä tullut peliin.