Single Blog Title

This is a single blog caption

Makea taisteluvoitto Helsinkiä vastaan

Naisten 15s runkosarja on tänä vuonna ollut ennennäkemättömän tasainen. Pelissä Helsinkiä vastaan oli paitsi suuret tunteet, myös suuret panokset, sillä joukkueet taistelevat finaalipaikoista. JRC:n leirissä ei kuitenkaan keskitytä siihen, vaan halutaan keskittyä pelaamaan jokainen peli täysiä ja hyvällä fiilikselle. Lisää hyvää fiilistä toi myös hienot comebackit, kun vaikuttavan rugbyuran eteläisellä pallonpuoliskolla tahkonnut Eve palasi polttavin katsein Jyväskylän kelta-vihreisiin sekä epäonnisen sormivamman takia sivussa ollut Jasmi teki myös tämän kauden debyyttinsä.

Jyväskylän suurin ase oli toki se, että pelattiin joukkueena. Joukkueen sisällä klikit napsahtelivat ja puolustuksessa drift-linja oli kuin yksi elävä olento ja ennen kaikkea tehokas: vastustajan naamalla (tai selässä) oltiin heti, eikä tilaa etenemiseen annettu.

Scrumin kokoonpano oli lauantai-aamuun saakka elänyt, mutta lopulta siihen löytyi loistava resepti.  Scrumit olivat loistavia, ehkä parhaita koko kaudella. Omat pallot voitettiin ja vastustajaakin pystyttiin haastamaan sopivasti. Siinä tekivät kaikki kahdeksan naista töitä ja ysi oli heti kärppänä pallossa (tai vastustajassa) kiinni.

Koppelot lähtivät peliin täysiä ja veivätkin pelin vauhdilla Helsingin päätyyn. Viimeistely jäi paineesta huolimatta uupumaan ja Helsinki tuli paremmin mukaan peliin. Line-outteja ja scrumeja tippui ripeään tahtiin: peli oli todella intensiivistä ja välillä lennettiin laidasta yli ja välillä saatiin paineella tuotettua kaverille pallonkäsittelyvirhe.

Jyväskylän bäkkilinja toimii kiinteänä yksikkönä puolustuksena. Parasta ja kauneinta oli ehkä nähdä se yhteispeli: niissäkin tilanteissa joissa ei itse taklaukseen ehditty, paimennettiin tilanne niin että tuki ehti taklaukseen –  kovaa. Puoliajalle mentiin kutkuttavassa 0-0 tilanteessa. Helsinki oli kerran päässyt maalialueelle saakka, mutta tiputti pallon eteenpäin. Seuranneesta scrumista Jyväskylä otti tilanteen haltuun ja esitti tyylikkään purun omalta alueelta ulos.

Toisella puoliajalla Koppeloiden vahva pohjatyö tuotti tulosta, kun neljäntoista muun pelaajan pohjatyön jälkeen Bob oli maalialueella ensimmäisenä kädet pallossa painamassa sitä maahan. Peli alkoi mennä jännäksi, kun ajoittain jo melko turhautunut HRC kuittasi myöhemmin seitsemän pistettä tukijuoksurallien päätteeksi ja potkaisemalla konversion sisään. Koppeloilla ei mennyt fisu kurkkuun vaan peli vietiin takaisin Helsingin päähän ja pidettiin kierrokset sopivan korkealla. Lopulta erinäisten forkku-bäkki-ja-jotain-siltä-väliltä-vaiheiden jälkeen Jebba viimeisteli taululle 10-7. Näillä luvuilla mentiin sitten viimeiseen purkupotkuun saakka ja tuomarin viheltäessä pelin poikki oli ilo irti.

Koko porukalla tehtiin töitä, ja jokainen tilanne pelattiin loppuun saakka. Vireen ei annettu laskea missään vaiheessa. Käännettiin peli lopussa meille. Tuomari kuittasi pelin jälkeen tämän olevan world – class rugbya, ja siltä se myös tuntui. Olipahan meillä oikein kunnon peli!

Pelissä hienolla työllä vahvaa rookiekautta proppina pelaava No-hätä Heiskanen kertoi pelistä näin:

 Ennen peliä jännitin enemmän kun koskaan aikasemmin, mikä on multa aika paljon! Pelistä ei suoraansanottuna oo oikein mitään muistikuvia, mutta sen muistan että alussa tuntu tosi pahalta, oksensin ja sen jälkeen tuntu tosi hyvältä. Pelattiin mielestäni tosi hyvin yhteen ja joka kerta kun älysin ympäristöstäni jotain, huomasin että oltiin lähes koko pelin ajan niin sanotusti kentän paremmalla puolella – vietiin peliä yhdessä eteenpäin.

Tuntu hyvältä pelata ja mulla oli olo, että niin tuntui monesta muustakin!

PISTEET

1 x try Bob
1 x try Jebba

TÄHDET

⭐⭐⭐ Jebba, tahtonainen puolustuksessa, kontaktivarmuutta tullut, 14 naista tekee töitä että Jebba voi tehdä tryn.

⭐⭐ Paula oli lauantaina No-Hätä-Heiskanen, jolla oli varmaa pallonkäsittelyä. Hyviä sisäänmenoja. Pikku ykät kentälle ja sit vastustajan päädyssä purjehdus läpi puolustuslinjasta, mikä pohjusti tryn⛵

Eve oli aina kaikkialla äärettömällä tahtotilalla ja räväkkyydellä, hyvää peliä ryhmissä ja upeita ratkaisuja jotka vei peliä paljon eteenpäin, forkku paikallaan. Vaikuttavia taklauksia eri ruumiinosiin.

 

Kuvat: Sebastian Ruben Mejias

Pelikuvia löytyy täältä

Pelin näet täältä