Single Blog Title

This is a single blog caption

JRCL: Naisten kausi 2020 ja katseet kohti 2021

Pitkän ja tiukan karateenikevään jälkeen oli ihanaa päästä Huhtasuon nurmelle kirmaamaan. Kesä tuntui elämässä muutenkin palaavan jo normaalin rajamaille ja se oli ihanaa. Korona toi monelle sekä rugbyyn, että henkilökohtaiseen elämäänkin liittyviä isoja stressitekijöitä, jotka onneksi edelleen unohtuivat treenien alkaessa. Moni uusi pelaaja sai vihdoin maistaa ensimmäistä kertaa sen ihanan sapen maun suussa, kun peli on alkamassa ja alkaa kyseenalaistaa omia valintojaan elämässä. Silti, joka kerta aloituspotkun napsahtaessa se tunne vatsanpohjassa muuttuu, ja tilalle tulee yksi parhaimmista tunteista. Loppu onkin pelkkää rymistelyä ja rakkautta. Ennakkoluuloton pelaaminen palkitsi meidän uudempia pelaajia ja onnistumisista saatiin nauttia joka pelissä.

Vaikka fiilis treeneissä olikin korkealla ja jokainen peli vei meitä eteenpäin joukkueena, loppui kausi aivan liian lyhyeen meidän joukkueelle. Mottona toiminut “Parannetaan peli peliltä” on toiminut monena vuonna, mutta tänä vuonna meistä ei vielä tullut valmista. Moni asia jäi uupumaan viime kaudelta, ja yksi ehdoton asia oli illanviettojen ja ei-rugbyllisten social gatheringien vähyys. Moni halusi vältellä ylimääräisiä kontakteja ja otti omat altistumisensa vain urheilun merkeissä. Muutamat edellisenä iltana saadut negatiiviset testitulokset ja vastuulliset nuhanenien kotiinjäämiset olivat uusia juttuja, mutta onneksi meidän parkkiintunut valmennustiimi ei enää helposti hätkähdä.

Viime kautta on puitu sekä viimeisen pelimatkan bussissa (muutaman sakkojuoman kera), että virallisissa joukkuepalavereissa. Viimeisimmässä tavoitteen asetteluun keskittyneessä palaverissa meillä oli apuna urheilupsykologi Riikka Pasanen, joka muistutteli meille mm. niitä tärkeitä asioita ja fiiliksiä, miksi tätä lajia pelaamme. JRCL:n arvot ovat ilo, oma paras, vuorovaikutus, kunnioitus ja sitoutuminen, myös tulevana vuonna.

Yhtä mieltä ollaan siitä, että kokonaista 15-kautta odotetaan jo nyt talvella kuin kuuta nousevaa. Uusien kurssilta on tarttunut mukaan huikeita mimmejä, jotka saa meidän kokeneimmatkin jyyrät löytämään uusia puolia ja intoa pelaamiseen. Viime kaudelta on muun muassa muutama iso bäkkinappis täyttämättä, mutta syksyn kurssi näytti taas syyn sille, miksi joka vuosi jaksetaan toivottaa uudet tyypit suurella sydämellä tervetulleiksi. Myös meidän one more year-kerhon pelaajalista on ensi vuonna niin pitkä, että jopa eturivin kivikoville paikoille on tunkua!

Viime kaudella mittailtiin lämpöä ennen peliä enemmän kuin muina kesinä yhteensä, itkettiin ilosta ja stressistä, ja oltiin vaan saakelin onnellisia siitä, että ylipäätään saatiin pelata rugbya. Seuraavat tavoitteet osa on asettanut jo viime kesän ratkaisevien pelien jälkeen, osa fiilistelee vielä uutta lajia ja yksi osa tietää tasan tarkkaan tekevänsä kaikkensa tulevan kauden eteen. 

Joulutauon jälkeen JRC Ladies jatkaa treenaamista tiistaisin ja torstaisin tekonurmella ja painivuoroilla. Jos joukkuepelaaminen, juokseminen ja rymyäminen kiinnostaa, uusien kurssi järjestetään tammikuussa mahdollisuuksien mukaan. 

Yhes mennään.    

 

Kuvat:

Ahu-bb

Seppo Vatanen