Historia

JRC

Täyttä kontaktia jo vuodesta 2000!

Jyväskylä Rugby Clubin perusti vuonna 2000 Saksasta Suomeen muuttanut rugbyfanaatikko Klaus Flörchinger. Vain kourallisella innokkaita harrastajia toimintaa polkaistiin käyntiin Mattilanniemen puistossa.

Perustajien jalo ajatus rugbyn sanomasta elää Jyväskylässä edelleen vahvana pelaajien mielessä:

“JRC:n tarkoituksena on edistää rugbyurheilua ja levittää rugbyurheilun harrastusta, kohottaa jäsentensä fyysistä kuntoa ja terveyttä sekä herättää heissä oikeaa urheiluhenkeä ja pysyvää harrastusta rugbyurheiluun”

Alkuvuosina vuosina päävastustajana ja ainoana vastustajana toimi Suomen toinen rugbyseura, Helsinki Rugby Club. Sittemmin miesten SM-sarja on kasvanut kahdeksalla joukkueella ja mukaan on tullut myös ykkösdivari.

Alkuvuosien huumassa miesten joukkue voitti SM-kultaa peräkkäisinä vuosina 2004 ja 2005. Tämän jälkeen menestys on ollut vaihtelevaa, mutta aina on pelattu suurella sydämellä. Viime vuosina finaaleihin pääseminen on ollut aivan hiuskarvan varassa.

Naisten osalta toiminta käynnistyi vuonna 2005 Outi Puupposen innostuttua baarissa ajatuksesta naisten rugbyjoukkueesta. JRC:n naiset ovat voittaneet 15´s rugbyn SM-kultaa viidesti. Peli-iältään se on yksi Suomen vanhimmista rugbyjoukkueista ja hyvin ylpeä siitä.

Naisten rugbyssa viime vuosien hieno piirre on ollut naisrugbynpelaajien määrän jatkuva kasvaminen ja uusien joukkueiden syntyminen lähes vuosittain. Pelejä pelataan täysillä pelaajamäärillä ja vaihtopenkillekin löytyy tulijoita. Myös 7´s rugby yleistyy jatkuvasti näkyen välillä jopa valtamediassakin.

JRC:n suuri vuosittainen perinne on vuodesta 2002 asti vuosittain järjestetty Snow Rugby. Se on seuran oma taidonnäyte, yksi Suomen rugbyvuoden suurimmista tapahtumista, ja on sitä tituleerattu myös vuoden kohokohdaksikin.

Snow kokoaa yhteen Suomen rugbyharrastajat ja yleensä mukaan liittyy myös ulkomaisia joukkueita. Snow on huikea päivä täynnä tahtoa, hauskanpitoa, makkaroita ja tunnelmaa. Aina mukaan ei tarvita edes lunta. Lue lisää Snow Rugbysta »