Single Blog Title

This is a single blog caption

JRCL – WRC: molemmat hakivat pisteet vieraskentiltä

Pisteet olivat tiukassa Jyväskylä Rugby Clubin ja helsinkiläisen Warriors Rugby Clubin naisten joukkueiden välisessä taistossa Jyväskylän Huhtasuolla 28.7. Tasainen kamppailu päättyi kotijoukkueen kannalta karvaasti lukemiin 14–15. Edellisviikonloppuinen ottelu samaisten joukkueiden välillä Helsingissä päättyi puolestaan JRC:n voittoon 22-5. Tuo voitto maistui erityisen makealta, sillä viimekaudella WRC vei voiton kokonaiset kolme kertaa ja edellisestä WRC:n kukistamisesta kerkesi vierähtää jo lähes kolme vuotta. Helsingissä pisteitä tekivät Eve Sapattinen (2 tryta), Heidi Heiska (1 try), Reetta Tenhu (1 try) ja Susanna Karvinen (1 conversio).

Mutta mitä tapahtui Huhtasuolla?

wrc teksti

Aivan pelin ensiminuuteilla tapahtumat pyörivät lähinnä JRC:n hyökkäyspäädyssä, mutta keskialueella epäonnistuneesta scrumista seurannut penalty tarjosi WRC:lle tilanteen, jonka joukkue hyödynsi salamannopeasti. Seurauksena tästä syntyi vierasjoukkueen ensimmäinen try, 0–5, ei conversiota. Jälleen vahvuuttaan eli varmaa tiimipelaamista näyttänyt kotijoukkue pääsi kuitenkin nousemaan ohi Ann-Marie Dahlqvistin trylla (5–5) ja Susanna Karvisen conversiolla (7–5). Nämä lukemat pitivät ensimmäisen puolikkaan loppuun asti, vaikka JRC loikin vielä puoliajan viimeisillä hetkillä hyvää painetta aivan try-linjan tuntumassa.

Pelin toisella puoliskolla taistelu jatkui kovana. WRC teki jälleen erän avaustryn ja kiri lukemiin 7–10, kun Warriorsin Anna Soiluva oli toistamiseen liian vaikea pysäytettäväksi kotijoukkueen puolustukselle. JRC ei tästä kuitenkaan lannistunut ja puoliajan keskivaiheilla taistelu tuotti tulosta, kun hienosti pelattu tilanne aiheutti aukon Warriorsin puolustuslinjassa. Tätä ei vikkeläjalkainen Reetta Tenhu jättänyt hyödyntämättä, vaan pinkaisi karkuun vierasjoukkueen puolustukselta tehden kotijoukkueen toisen tryn (12–10). Tässä vaiheessa viimeistään myös kentänlaidalla olleet JRC-fanit heräsivät kannustamaan omiaan raivoisasti! Kun Susanna Karvisen varma jalka johti myös toiseen conversioon, nousi kotijoukkue helteisessä kamppailussa 14–10 johtoon. Niukka johtoasema ei kuitenkaan pelastanut Jyväskylän naisia, sillä viimeisessä pelissä uhkaavasti noussut WRC onnistui kuin onnistuikin tekemään tryn. Kun tuomari vihelsi pelin poikki välittömästi tämän epäonnisen tryn jälkeen, oli loppulukemiksi sinetöitynyt karvas 14-15 tappio kotijoukkueelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHäviö oli JRCL:lle kauden ensimmäinen ja vain yhden pisteen viime hetken tappiosta johtuen myös erittäin kirvelevä, mutta joukkue ansaitsi ottelussa bonuspisteen häviämällä alle seitsemän pisteen marginaalilla.  Näin ollen JRCL pitää edelleen hallussa naisten sarjataulukon ykkössijaa 26 pisteellä; eroa toisena olevaan Warriors Rugby Clubiin on kolme pistettä. JRC:n runkosarja on nyt yli puolessa ja pelien jatkuessa samanlaisilla otteilla on mimmeillä mahdollisuus sarjan voittoon bonuspisteiden turvin. Kokonaisuudessaan sarjataulukko on kaunista katseltavaa JRC:n osalta, kun +/- -sarake näyttää +212. Myös henkilökohtaisissa pisteissä JRC:llä on vahva edustus, kun try-tilastossa top 10 mahtuvat johtoasemaa pitävän Eve Sapattisen (11 tryta) lisäksi Ann-Marie Dahlqvist (9), Susanna Karvinen (7) ja Virpi Sironen (6). Myös potkutarkkuus on Jyväskylässä kohdallaan, kun eniten onnistumisia on  Susanna Karvisella (25 conversiota) ja myös Virpi Sironen (2 conversiota ja 1 penalty) ja Ann-Marie Dahlqvist (3 conversiota) ovat tehneet pisteitä potkaisemalla.

JRC:n naisilla on nyt ollut aikaa palautua raskaasta kolmen otteluviikonlopun putkesta lähes kaksi viikkoa, mutta lauantaina 10.8. naiset ryskivät jälleen, kun vastaan asettuu Pori Rugby Lollers. JRCL toivottaa kaikki tervetulleiksi Huhtasuolle klo 14 alkaen – RYSKIS!