Single Blog Title

This is a single blog caption

Jyväskylän naisia mukana seiskan EM-kisoissa!

Suomen naisten seiskarugbymaajoukkue Norjaan EM-kisoihin

Suomen naisten 7-rugbymaajoukkue osallistuu Norjan Bergenissä 7.-8.6.2014 pidettäviin seiskarugbyn A-sarjan Euroopan mestaruuskisoihin. Muut EM-kisoihin osallistuvat maat ovat Skotlanti, Tšekki, Sveitsi, Romania, Tanska, Ukraina, Puola, Moldova, Kroatia, Georgia sekä Norja.

Suomea turnauksessa edustavat seuraavat pelaajat:
Anna Soiluva (WRC)
Eveliina Sapattinen (JRC)
Juuli Suominen (WRC)
Kati Miettinen (TRC)
Maria Huitti (WRC)
Mira Saarikoski (HRC)
Niina Kärkäs (Ronneby Rugby Club)
Noora Plattonen (JRC)
Satu Raudasoja (WRC)
Taina Kolehmainen (WRC)
Ulla Tuomainen (HRC)
Virpi Sironen (WRC)

Varalla ovat Lilli Tikkanen (WRC) ja Reetta Tenhu (JRC).

Vuonna 2012 Suomen naisten 7-rugbymaajoukkue aloitti kaksivuotisen projektin osana pidemmän aikavälin kehittämissuunnitelmaa päävalmentaja Lauri Ylösen johdolla. Kova harjoittelu yhdessä tuotti tulosta jo viime vuonna, sillä joukkue voitti ylivoimaisesti viime keväänä Bratislavassa järjestetyn Euroopan B-sarjan seiskarugbyturnauksen. Voiton myötä Suomi nousi A-sarjaan, ja joukkue haastaa tosissaan tänä keväänä sarjan muut rugbymaat.

Naisten 7-rugbymaajoukkue on harjoitellut yhdessä kuluneen talvi- ja kevätkauden, ja harjoitusohjelmaan on kuulunut mm. paino- ja juoksuharjoittelua, viikoittaisia lajitreenejä ja leirejä sekä seiskarugbyturnauksia kotimaassa seurajoukkueiden riveissä. Toukokuussa naisten 7-rugbymaajoukkue viimeisteli kisakuntoaan Lontoossa osallistumalla kahteen seiskarugbyturnaukseen. Kotiin tuomisina oli neljäs sija sekä toisen turnauksen voitto.

Lisätietoa:
http://rugby.no/bergen2014/
http://www.fira-aer-rugby.com/group-202.htm