Single Blog Title

This is a single blog caption

JRC miesten unelma finaalista mureni välieriin.

 

 

Lauantaina JRC-miehet lähtivät jo varhain aamulla kohti Helsinkiä. Välierä peliä isännöin moninkertainen mestari Warriors RC. Pukukopissa ennen peliä oli käsinkosketeltavan tiivis ja keskittynyt tunnelma. Paljon oli hampaankolossa edellisestä Helsingin reissusta ja nyt oli pelissä entistäkin isompi panos.

Peli alkoikin Jyväskyläläisittäin vahvasti ja JRC piti tuttuun tyyliinsä vahvalla forward-pelillä palloa WRC:n puolustusalueella. Tämä tuotti tulosta ja jo pelin alkuminuuteilla WRC joutuu rikkomaan ja JRC:n Juuso Kumpula potkii penaltysta Jyväskylän 0-3 johtoon. Sama jatkuu ja Jyväskylä painaa taas peliä Helsingin puoliskolla, mutta isännät kääntävät pelin takaisin JRC:n puolustusalueelle tarkoilla purkupotkuillaan. Näiden ansiosta WRC pääseekin JRC try-viivan tuntumaan ja rokottaa trylla isännät 5-3 johtoon. Vain muutama minuutti tämän jälkeen, JRC:n kapteeni Aaro Katainen jyrää keltamustasta lihamuurista läpi ja vie vieraat jälleen trylla johtoon. JRC hallitsee scrumeja eikä juuri anna niissä vastustajalle mahdollisuuksia. Samanmoista rallia mennään ensimmäinen puoliaika ja JRC on tauolle siirryttäessä niukasti 13-15 johdossa.

Toinen puoliaika alkaa päin vastoin kuin ensimmäinen. WRC potkii heti alkuun penaltysta itsensä  16-15 johtoon. JRC pitää palloa, mutta omista virheistään antaa WRC:lle tilaisuuden purkaa pallo potkuilla takaisin Jyväskylän “kakskakkoselle”. Virheistään huolimatta JRC onnistuu painamaan itselleen tryn ja siirtyy 16-20 johtoon. Johdossa oleva vierasjoukkue hermoilee ja antaa rikkeillään pallon vastustajalle joka potkii sen jälleen aina takaisin Jyväskylän päätyyn. Sitten, pelikello näyttää jo +80min ja WRC voittaa lineoutin viimeisellä pelillä ja puskee kohti vihreäpaitaista lihamuuria. Tämä imee Jyväskyläläisiä peräkkäisiin ruckeihin ja laidalle aukeaa tilaa. Tätä ei kotijoukkue jätä käyttämättä ja levittää pallon välittömästi kohti laitaa jossa JRC:llä on monen miehen alivoima. Kotijoukkueen backit juoksevat muutamalla helpolla syötöllä harvan puolustuslinjan läpi ja painaa pallon maaliviivan yli. Katkera tappio yhdellä pisteellä ja kausi katkeaa Warriorsin 21-20 voittoon.

Kuvat Petri Holmberg

Jyväskylä piti palloa hallussaan läpi pelin, mutta otti jälleen turhan monta penaltya joka antoi vastustajalle mahdollisuuden kääntää peli toiseen päähän. Tämä kostaantui pelin viime hetkillä ja pelit loppuivat tältä kaudelta tähän peliin. Edellis kausiin nähden on JRC:n pelissä on tapahtunut selvä muutos ja nälkää jäi tulevaan. Nyt JRC:n Mäyrälauma siirtyy hetkeksi huilaamaan, kunnes taas aloittavat kovan työn tulevaa kautta varten.

JRC myös kiittää tukijoitaan menneeltä kaudelta ja toivottaa uudet uteliaat tervetulleeksi seuraavalle kaudelle.

 

Lauantain pistemiehet:

Aaro Katainen, 2 try

Arsi Kilpelänaho, 1 try

Juuso Kumpula, 1 con + 1 pen