Single Blog Title

This is a single blog caption

Miesten 7’s rugbyn mestaruussarja käynnistyy itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyspäivänä Jyväskylässä paukkuu, kun kymmenen rugbyjoukkuetta kamppailee seiskarugby sarjan ensimmäisen turnauksen voitosta Killerin palloiluhallissa. Talven aikana pelataan yhteensä kolme turnausta joista seuraavat kaksi ovat Vaasassa ja Porvoossa.

2016-vuoden kesäolympialaisiinkin nostettu 7’s rugby on kovassa suosiossa nyt ympäri maailmaa. Isolla kentällä vain seitsemällä pelaajalla pelattava vauhdikas kontaktilaji on hyvää viihdettä joskus vaativaankin suomalaiseen makuun. Vikkeliä kinttuja, viime hetken syöttöjä ja kovia taklauksia on luvassa turnauksessa.

Pelissä pelataan 2 x 7 min erää ja 12 hengen miehistöllä, joista seitsemän saa olla kerrallaan kentällä. Pallo liikkuu vikkelään  ja peli on ison kentän johdosta vauhdikasta. Päivän aikana kymmenen joukkuetta pelaavat jokainen vähintään viisi peliä. Vaikka seitsemän minuuttia ei kuulosta kovin pitkältä ajalta, niin kyllä se sitä silti on.

Turnauksessa on kioski, josta saa käteistä vastaan suolaista, makeaa ja kahvia. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, joten tulkaa paikalle ihmettelemään mistä täällä on koko vuosi vaahdottu.