Single Blog Title

This is a single blog caption

Valkun mietenurkkaus

Jännittävä kauden alku 2015!!

Tuskin milloinkaan on Jyväskylässä oltu näin valmiina kauden alkuun. Sellainen fiilis on ainakin päävalmentajan haalareissa. Paperilla kaikki on ollut miesten joukkueella valmista jo ennen kuin päätösvihellys kuultiin kauden 2014 päätteeksi. On siis kyse pitkäjänteisestä työstä, suunnitelmallisuudesta ja toimintatapojen sekä toimintakulttuurin kehittämisestä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, päästään käärimään hihat ja keskittymään tärkeimpään eli rugbyyn.

Heti harjoituskauden alkuun saatiin perinteinen uusien kurssi ja sen kautta uusia kasvoja talven harjoituksiin pois muuttaneiden tilalle. Tänäkin vuonna kurssilta saatiin hyvää verta mäyräjengin talvitreeniä piristämään. Talven treeneissä sitten siivilöidään se aines mukaan, joka on valmis ottamaan niittejä vastaan ja ratkaisun hetkellä pitämään pään kylmänä. Laji ei sovi kaikille eikä kaikkien elämäntilanteeseen. Se on vaan karu tosi asia. Paljon on hyvää ja potentiaalista jengiä käynyt mukana, mutta joku muu vie. Rugbya tarvitsee haluta, siihen pitää syttyä, tarvitaan asennetta. Tällä hetkellä mukana olevista näkee, että ne nauttii tästä touhusta ja se on tärkeintä.

Joukkueessa näkyy hyvin ja myönteisesti kokemus. Taustajoukot tietävät tehtävänsä ja asioita tapahtuu rutiinilla. Jälleen päästään tärkeimpään eli rugbyyn ja siitä nauttimiseen. Perusrunko pelaajissa on kasassa viime vuodelta ja tätä huikeaa kokemusta pyritään jakamaan eteenpäin mahdollisimman paljon. Valmennus onkin parhaillaan koordinointia ja ohjaamista, kun roolit loksahtavat kohdalleen. Monen kokin avulla tuleekin maukkaampi soppa lyhyessäkin ajassa, kun tehtävät ovat sopivat ja suunta selvillä. Harjoituskauden loppuvaiheilla parastetaan vaan jo hyvää olemassa olevaa. Mäyräjengissä on huikeasti lahjakkuutta niin uudemmissa kuin kokeneemmissa, joka vaan odottaa vielä heittäytymistä mäyrärugbyn käyttöön.

Pitkälle mennään tänäkin vuonna se on varmaa. Jengistä henkii sen, että ne haluaa voittaa. Kysymys on nyt yksilötasolla otettavista askelista. Onko valmis ottamaan itseään niskasta ja ottaa osaa, olla läsnä joukkuetta? Tästä syntyy yksi suurempi kokonaisuus. Kaikki on asetettu valmiiksi ja työkalut on annettu. Jokainen on vastuussa omasta kehittymisestä, siihen ei voi pakottaa. Vastustajat ovat tikissä ja tehnyt talven töitä. Me ollaan tehty kovemmin. Kokonaisuutena ollaan varmasti kehitytty eniten ja pian saamme nähdä millainen myrsky siirtyy kentälle, kun kausi alkaa. Mestaruuden on aika palata Jyväskylään! Se on Mäyrien tavoite!

Terveisin

Henri Tyrväinen

JRC Badgers, päävalmentaja

38