Single Blog Title

This is a single blog caption

Veltosti pelannut Badgers voitti Hämeenlinnan

Viime lauantaina Huhtasuolla pelattiin rugbyn Sm-sarjaa taas perinteiseen tapaan auringon paisteessa. Mäyrien vieraaksi Suolle saapui Hämeenlinnasta sarjanousija Linna Rugby Club. Ennakkoa mukaillen kotijoukkue lähti peliin ennakkosuosikkina ja itsevarmuutta puhkuen.

Peli alkoi kuitenkin hieman odotettua toisenlailla. Linnan miehet puskivat jokaiseen tilanteeseen todella kovalla paineella ja mäyrien tämän kauden hyvä boogie oli sen myötä täysin hukassa. Vaikka Linna piti oman pelinsä todella kapealla sektorilla ja sumputti peliään keskelle, ei JRC päässyt levittämään peliään laidoille, jossa kenttä ammotti tyhjyyttään. Aikanasa hakattuaan päätään Linnan muureihin, saavat mäyrät 15 minuutin jälkeen pelinsä hetkellisesti kulkemaan.  Keskikentän vasemmasta laidasta JRC voittaa pallon ruckin jälkitilanteesta itselleen ja saa nopeasti levitettyä pelin toiseen laitaan, jossa ensimmäistä kauttaan pelaava luonnonlahjakkuus Simon Walker saa pallon käsiinsä ja kiitää tuulen lailla Linnan maalialueelle. Teemu Elomaa potkii puikulan vielä puikkoihin ja kotijoukkue johtaa 7-0.

Kuva Juha Tamminen

Kuva Juha Tamminen

Peli jatkuu jälleen vierasjoukkueen vahvalla “crash ball” pelillä. Mäyrät ovat paineessa ja tutusta fyysisestä JRC rugbysta ei ole tietoakaan. Linna painaa Jyväskylän päätyyn ja mäyräpuolustuksen rakoillessa, pääsee vieraiden proppi breikkaamaan kotijoukkueen linjojen läpi painaen pallon  viiden pisteen arvoisesti nurmen pintaan. Conversio potkun saattelemana vieraat tasoittavat pelin tilanteeseen 7-7.

Kuva Juha Tamminen

Kuva Juha Tamminen

JRC ei pääse saa vieläkään juonesta kiinni. Sen sijaan että palloa vietäisiin kontaktiin asti, mäyrät viljelevät viime hetken tuloksettomia “toivotaan toivotaan” roiskaisuja. Peli on rikkonaista puolin ja toisin, mutta Linna pystyy pitämään paineen kotijoukkueen alueella. Sitten hieman ennen puoliaikaa sattuu JRC:n totaalinen puolustusvirhe ja missattu taklaus ja Linnan fullback kuljettaa pallon maaliviivan yli. Peli on puoliajalle siirryttäessä kaikkien yllätykseksi vierasjoukkueelle 7-12.

Puoliajalla “Lätsä” Tyrväinen pitää joukkueelle saarnan pelisuunnitelmasta ja siinä pysymisessä. Virheitä tehtiin, mutta niitä ei tule toistaa. Myös joukkueen kapteeni Aaro Katainen murahtelee ja vaatii pelaajiltaan totaalista asenteen muutosta.

Toinen puoliaika yskähtelee käyntiin ja aivan puoliajan alkuun “South-Shieldsin Habana” Simon Walker koppaa pallon käsiinsä ja porhaltaa kuin leikiten vastustajan maaliviivan yli tasoittaen pelin tilanteeseen 12-12.

11893738_907066176051518_6904352817022035450_o

Kuva Juha Tamminen

Vain muutama minuutti edellisen jälkeen, väkivahva Vaasasta lainaan rientänyt forward Aarne Ritala läpäisee Linnan puolustuksen ja vie kotijoukkueen jälleen johtoon. Elomaa hoitelee maalipotkun onnistuneesti tolppien väliin ja tulostaululle (jota ei oikeasti ole olemassa) vaihdetaan lukemiksi 19-12.

Ilmeisesti Huhtasuon kenttä on kallellaan, sillä nyt peliä painetaan mäyrien toimesta Linnan päätyyn non-stoppina. 55 minuutin pelin jälkeen Linna rikkoo penaltyn arvoisesti ja JRC tuumii tähän ratkaisua. 50 minuuttia vaihdossa tuskaillut konkari Mauno Konttila kysyy joukkueelta lupaa hoitaa asiaa, ja luvan saatuaan päättäväisesti Massey-Fergusonin lailla puskee Linnan muureista läpi ja painaa pallon väkisin maaliviivan ylitse. Elomaa puikkaa onnistuneesti maalipotkun sisään ja peli on JRC:lle jo 26-12.

Edelleen JRC hallitsee pelin toista puoliaikaa ja niin käy että Vaasan vahvistukset tekevät sen mitä varten ovat Keski-Suomeen saapuneet. Vaihdosta tullut rannikon vanha kettu Sauli Tyvi haistelee vieraiden linjassa aukon ja painelee varmasti siitä läpi ja kasvattaa isäntien johtoa lukemiin 31-12.

11856383_907065009384968_5551865692900432885_o

Kuva Juha Tamminen

Peliajan lähestyessä loppuaan, ilman vaihtomiehiä taistellut Linna ei luovuta, vaan urheasti painaa vielä päin mäyrien nyt tiivistynyttä puolustuslinjaa. Loppua kohden vieraiden polttoaine on jo täysin lopussa ja Badgers kapteeni Katainen ryntää fyysisesti murtuneen Linnan linjojen taakse ja viimeistelee pelin kotijoukkueelle lukemiksi 36-12.

Jyväskyläläisittäin takin liepeet lepattaen alkanut peli saatiin käännettyä loppua kohden lähes pelisuunnitelman ja harjoituksissa sovitun mukaiseksi lennokkaaksi rugbyksi.  Reilun viikon päästä pelattavaan HRC peliin valmistautumiseen jäi niin valmennukselle kuin pelaajillekkin paljon mietittävää. Badgersilla on jo vakuuttava kuuden ottelun voittoputki alla, kun taas Helsingin Big Gunsit johtaa sarjaa jo toista kautta peräkkäin puhtaalla tappiottomalla pelillään. Tässä on mäyrälaumalle purtavaa tulevaan kohtaamiseen. Siihen asti parannellaan haavoja ja punotaan uusia juonia.