Single Blog Title

This is a single blog caption

Naisten otteluraportti semifinaalista

Naisten SM-sarjan semifinaali oteltiin lauantaina 19. syyskuuta Helsingin Puistolassa Helsinki Rugby Clubin ja Jyväskylä Rugby Club Ladiesin välillä. Odotettavissa oli ankara taistelu, sillä Jyväskylän leideillä oli vielä jäljellä voitontahtoa vaikka vastassa oli sarjaa rautaisessa otteessaan pitänyt HRC, jolla oli selvä ennakkosuosikin asema.

Jyväskylä aloitti pelin kovalla rynnistyksellä, eikä kenellekään varmasti jäänyt epäselväksi, että Keski-Suomen koppelot eivät lähteneet vain puolustamaan reviiriään vaan etenemään vastustajan kotipesälle asti. Näihin suunnitelmiin tuli kuitenkin kupruja, kun kahdenkymmenen minuutin kohdalla HRC onnistui murtautumaan läpi puolustuksesta tehden ensimmäisen tryn. Lukemat 5–0 pysyivät taululla ensimmäisen puoliajan, sillä HRC:n conversio ei osunut tolppien väliin. Hieman ohi livahti myös JRCL:n Jenna Koskisen erän lopussa tiukkaan vastatuuleen potkaisema penalty.

HRC:n eduksi olleet lukemat eivät kerro paljoakaan ottelun kulusta, sillä pallo oli JRCL:n hallussa merkittävän osan myös toisesta puoliajasta. Jyväskylän tarmokas kontaktipelaaminen sekä hyppääjämme Reetta Tenhun lukuisat pallonryöstöt line out -tilanteissa loivat JRCL:lle mahdollisuudet hyvään hyökkäyspelaamiseen. Painia vastustajan trylinjan tuntumassa käytiin useampaan otteeseen, mutta JRCL:n nousut ajautuivat monesti reunaan, ja Jyväskylän tryt jäivät tekemättä. HRC sen sijaan onnistui toisen puolikkaan lopussa vielä kahdesti, joista ensimmäinen, kotijoukkueen 10–0 -johtoon nostanut try jäi conversiopisteittä. Viime minuuteilla tehty 15–0 -try ja lukemat viimeistellyt 17–0 -conversio sinetöivät Helsinki Rugby Clubin etenemisen finaaliin.

Helsinki Rugby Clubin palkintopullo meni Jyväskylän naisista yksinoikeutetusti ja ansaitusti 10-vuotisen JRCL-uransa viimeisen pelin pelanneelle Dannylle. Jallutähdet jaettiin koko joukkueen kesken. JRCL vetäytyy ansaitulle pelitauolle keräämään voimia ja kehittelemään uusia kepposia talven 7-sarjaa varten.