Single Blog Title

This is a single blog caption

Naisten seiskakausi päättyi Kuopion turnaukseen

Jyväskylä Rugby Club Ladies sijoittui tämän vuoden seiskarugbysarjassa lopulta viidenneksi. Kuusi turnausta sisältänyt sarja oli Jyväskylän naisille nousujohteinen. Viimeisessä Kuopion turnauksessa sijoitus olikin kauden paras, kun JRCL sijoittui turnauksen kolmanneksi.

jrcl tenhu

Kuopiossa alkusarjan pelit sujuivat upeasti: JRCL voitti Linnan 0-41 ja Helsingin WRC Blackin 15-0, ja sijoittui näin ollen oman alkulohkonsa ensimmäiseksi. Loppusarjassa kilpailu kärkisijoista oli kovaa, ja näin ollen peli Helsingin HRC:tä vastaan päättyi tappiollisesti 36-5 ja Tampereelle hävittiin tiukan pelin jälkeen 0-5. JRCL:n seiskavalmentaja Noora Plattonen kommentoi: ”Turnaus oli henkinen voitto joukkueelle. Teki oikein hyvää päästä ylimpään jatkosarjaan ja vääntämään kovia vastuksia vastaan”.

Joukkueen rekrytointi on tuottanut tänäkin vuonna tehokkaasti tulosta, ja viimeiseen seiskaturnaukseen lähdettiinkin huikeasti 16 pelaajan voimin. Kun seiskajoukkueen kokoonpanoon mahtuu kerralla vain 12 pelaajaa, lainattiin Hämeenljrcl linnan paidassainnan joukkueelle muutama jyväskyläläinen. JRCL:n kokeneinta kaartia edustavan Niina Tikkasen (kuvassa toinen vasemmalta) lisäksi Linnan paidassa kentälle pääsivät ensimmäiset rugbyottelunsa pelanneet Sini Johansson, Mira Rusila ja Taina Hakola.

Ensimmäiset pelit olivat kaikin puolin valaiseva kokemus. Saimme paljon peliaikaa päästessämme pelaamaan lainapelaajina”, Rusila kertoo. ”Oli tosi hieno fiilis päästä ekaa kertaa pelikentälle! Jännitti tietenkin ennen ensimmäistä peliä tosi paljon, mutta kentälle kun juoksi, niin loppui kyllä kaikki tutinat, kun sitä vaan niin keskittyy siihen peliin” jatkaa Johansson. Myös Hakola kertoo jännittäneensä peliä: ”Ensimmäinen seiskapeli oli hyvin jännittävä ja odotin sitä innolla. Olen itse paremmin perillä viidestätoista, joten ekaan peliin, ja varsinkin seiskapeliin, osallistuminen sai hieman perhosia vatsaan. Lainapelaajana oli helppo aloittaa peli ja kyllä se alkujännityksen – ja parin knock onin sun muun virheen – jälkeen lähti jo hyvin liikkeelle.

Seiskapelit ovat erityisen hyvää treeniä uusille pelaajille, joille rugbyn vauhti ja vaaralliset tilanteet tulevat näin tutuiksi ennen kesän 15-kauden alkua. ” Tosi opettavainen kokemus! Pelatessa hahmottaa ihan uudella tavalla lajia ja treeneissä opeteltuja juttuja. Hyvin huomaa pelikentällä myös omat virheet ja kehityskohteet, ja niistähän sitä oppii! Syttyi kyllä entistä kovempi into ja halu kehittyä lajissa – erittäin innokkain ja odottavaisin mielin kohti kesäkautta!” Johansson kertoo.jrcl wrc

Rusila jatkaa: ”Oli motivoivaa huomata kuinka asiat alkoivat loksahdella paikalleen päivän aikana ja oma peli kehittyi jo niinkin lyhyessä ajassa. Odotan malttamattomana kesän 15-kautta ja uusia pelejä!” Myös Hakola odottaa kesän pelejä innolla: ”Tuleva 15-kausi on kovasti odotettu, sillä se tuo varmasti uusia mausteita harjoitteluun ja sitä on mukava sitten peilata tähän mennessä kokemaani“.

jrcl bob

15-kauden alkua ei onneksi tarvitsekaan kovin kauaa odotella, sillä JRCL:n kesäkausi alkaa 4.6. vierasottelulla HRC:tä vastaan. Ensimmäistä kotiottelua kotiyleisö joutuu tänä kesänä odottelemaan heinäkuun puoliväliin saakka. 15-kaudesta joukkueen kapteeninakin toimiva Plattonen kommentoi: ”taistelutahdon tulee olla koko kauden samalla tasolla kuin Kuopion turnauksessa. Lähdemme voittamaan jokaisen pelin.

Nähdään kesällä Huhtasuolla!

(kuvat: Rdmedia)