Single Blog Title

This is a single blog caption

Naisten kauden avauksessa taistelua ja paluumuuttajia

JRC Ladies aloitti 15-kautensa reilu viikko sitten lauantaina 4.6. Joukkue ei päässyt peliin sisään parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän vastustaja HRC hyödyntikin tehokkaasti, kun peli päättyi lukemiin 58-0. Peli parani kuitenkin roimasti edetessään ja toisen puoliajan peliin JRC:n naiset olivatkin jälkeenpäin tyytyväisiä. Erityisesti scrumit Jyväskylän naiset hoitivat upeasti. Taistelutahto säilyi koko 80 minuuttisen pelin läpi ja samaa lopussa nähtyä asennetta halutaan ehdottomasti nähdä myös kauden tulevissa peleissä.

hrc-jrcl1

Kuten niin usein uuden kauden alussa, tässä pelissä kentällä nähtiin pitkä lista 15-rugbyn ensikertalaisia. Näiden lisäksi kentällä taisteli myös yksi paluumuuttaja, kun JRC:tä muutaman vuoden aiemmin edustanut ja sittemmin Euroopassa useamman kauden pelannut Saara Ilmonen oli mukana tuomassa lisää voimaa JRC:n eturiviin. Saara on aloittanut lajin jo vuonna 2008 opiskellessaan Dundeen yliopistossa Brittein saarilla. Talvikausien välissä Saara kävi pelaamassa Jyväskylän Rugby Clubille kesät 2009 ja 2010. Dundeesta matka jatkui neljän vuoden jälkeen Belgiaan, missä Saara pelasi 3 vuotta opiskelujen ja töiden ohessa.

hrc-jrcl3

Saara kolautti kentällä sormensa.

Nyt Saara on palannut JRC:n riveihin. Miltä tuntuu paluu Suomeen pelaamaan rugbyä? ”Oikein mukavaa. Vastustajankin riveissä näkyi monta tuttua naamaa, muutkin ovat siis jaksaneet näin pitkään. Belgiassa pelasin sarjassa jonka taso oli vähän matalampi, joten tuntuu, että oma peli ei ehkä ihan vielä ole sillä tasolla mitä täällä haluaisin.” Tälle kaudelle Saaralla on positiiviset odotukset joukkueestaan. ”Joukkueessamme on paljon taitoa. Kun yksilötaidot saadaan käännettyä joukkuepeliksi, on luvassa hyvä kausi.

Omalla kohdallaan Saara on kohdannut yllättävän ongelman palatessaan suomalaisen rugbyn pariin. ”Pitäisi oppia pelaamaan rugbyä suomeksi, kun olen tottunut pelaamaan englanniksi. Välillä pitää miettiä kentällä, että mitä tässä pitääkään huutaa. Usein tulee ennemmin ’left’ kuin ’vasen’.”

Saaran ja koko JRC Ladiesin peliotteita pääsee seuraavan kerran katsomaan 2.7. Tampereella, kun Jyväskylä matkaa TRC:n vieraaksi. Ensimmäinen kotipelikin lähestyy koko ajan, ja se otellaan 16.7. Huhtasuolla Turun Swansia vastaan.