Single Blog Title

This is a single blog caption

Ladiesille kauden avausvoitto ensimmäisestä kotipelistä

Jyväskylän naisilla oli takanaan hävityt ottelut HRC:tä ja TRC:tä vastaan. Toki näissä isot lukemat eivät kertoneetkaan koko totuutta pelistä, mutta isännillä oli ollut peiliin katsomisen paikka – ja se kannatti. Pientä stressiä ennen peliä aiheutti myös tuomarin puuttuminen, mutta tilanne saatiin edellisenä päivänä korjattua ja koko joukkue pääsi keskittymään peliin.

Vastoin kaikkia odotuksia, Jyväskylän Ladiesin ensimmäisen kotipelipäivän aamu koittikin sateisena. Märkää oli jo tolppia pystytellessä, mutta pillin ensimmäisen vihellyksen soidessa oli taivas jo kirkastunut aiheuttaen kentälle melko jännittävän höyrykattilailmiön.

Koko edeltävän viikon valmennusjohto oli saanut pelata pelipaikkarulettia sitkeän flunssan takia, ja lopulta oltiin tyytyväisiä kun päästiin kentälle täyden viidentoista pelaajan voimin.

Huomattavaa oli Jyväskylän melko neitseellinen, mutta timanttinen backrow, jossa Noora Plattonen ja Anne-Mari “Bob” Runsala pääsivät viimein tekemään forward-debyyttinsä noin kuuden vuoden odottelun jälkeen. Jälki oli myös sen mukaista, ja molemmat palkittiin lopulta Jallu-tähdillä. Kolme Jallu-tähteä sai The Comebackin eturistisidevamman jäljiltä tehnyt Eve Sapattinen, jonka kuviot kentällä kentällä menivät jo suorastaan seksikkään puolelle. Jallu-tähdillä palkittiin myös debyyttinsä Jyväskylän paidassa tehnyt Kuopijjon Eeva.

Noora pääsi karkuun Turun puolustukselta.

Noora pääsi karkuun Turun puolustukselta.

Even jalat olivat vastustamattoman nopeat.

Even jalat olivat vastustamattoman nopeat.

Kuopion Eeva oli tervetullut lisä Jyväskylän kokoonpanoon.

Kuopion Eeva oli tervetullut lisä Jyväskylän kokoonpanoon.

Ensimmäisen puoliajan liukas pallo ja hermostuneet kädet johtivat jatkuviin scrumeihin, joten etupelaajat pääsivät työntämään sydämensä kyllyydestä takapelaajien kutsuessa kuvioita. Ensimmäisen tryn jälkeen rauhoituttiin, ja syöttökuviot alkoivat sujua paremmin.

Scrumeja nähtiin Huhtasuolla melkoinen määrä.

Scrumeja nähtiin Huhtasuolla melkoinen määrä.

Turkua vastaan Jyväskylän pelissä loksahti muutamakin osa kohdalleen, etu- ja takapelin nostaessa tasoon yhdessä ja erikseen. Kaivattua kovuuttakin alkoi löytyä, ja molemmat pääsivät myllyttämään omilla kuvioillaan. Yksittäisia onnistumisia ja näyttäviä juoksuja saatiin myös kiitollisen paljon.

Vastustajan väsyessä Jyväskylä pääsi käyttämään bäkkipuolen vahvoja osaajia, jotka löysivät aukot puolustuslinjassa ja avoimiksi jätetyt laidat. Monet asiat loksahtivat kohdalleen Jyväskylän pelissä, ja ensi lauantaina Tampere tulee kohtamaan melko erinäköisen jengin kuin mitä viimeksi. Tällä draivilla ajellaan nyt voimalla eteenpäin.

Pisteet

Sanna-Kaisa “Kasa” Lintu x 2

Jenna Koskinen x 1 + 9 sisään potkittua konversiota.

Eve Sapattinen x 2

Eeva Kuopiosta x 5

Heidi ”Bulmers” Koffert x 1

Johanna ”rouva” Eirola x 1

Tiina Kuopiosta x 1

Jallu-tähdet

***Eve

** Bob ja Eeva

* Noora

 

 

Kaikki kuvat: Robert Meech