Single Blog Title

This is a single blog caption

Mäyrille voitto Jaloketuista

Huhtasuon rugbypyhätössä pelattiin lauantaina jälleen miesten sm-sarjan ottelu kun Jyväskylään vieraaksi saapui Kuopio Rugby Club.

Ennakkoon oli jo arvailtu vahvalla kokoonpanolla liikkeelle lähteneelle jyväskyläläisille melko varmaa voittoa. Peli alkoikin jälleen Badgersin kovalla mylläämisellä ja paineistamisella. Pallo pysyi suurimmaksi osaksi kotijoukkueen hallussa eikä kuopiolaiset juuri saaneet kentällä kunnon mylläkkää aikaiseksi. Try-tilit avattiinkin jo pelin aikasessa vaiheessa Matti Keräsen pujotelessa helpohkon näköisesti Kuopion puolustuksen läpi. Samalla käsikirjoituksella mentiin melkein koko ensimmäinen puolikas. Erän puolivälin tienoilla alkanut kylmä vesisade kuitenkin hieman hidasti molempien joukkueiden tahtia ja virheitä tuli puolin ja toisin. Puoliajalle mentiin kuitenkin JRC:n reilussa johdossa.

Ottelun toinen puolikas ei juuri eronnut ensimmäisestä. Vesisateen lakattua pallo liikkui jälleen kivasti kotijoukkueen käsissä ja juoksumaaleja syntyi tiheään tahtiin. Kuopiolaisten pitäessä palloa hallussaan, oli mäyrälinja välittömästi jalokettujen turkissa kiinni eivätkä näin ollen kovin suurta vaaraa aiheuttaneet. Ottelun parhaaksi pelaajaksikin valittu Tero Siivonen esitteli pitkin peliä loistavia taklauksiaan ja oli muutenkin ketterällä jalalla liikenteessä. Kuopio pääsi kuitenkin rankaisemaan kerran sivurjasheitosta kun JRC arpoi line out miesten määrän väärin. Tuomari vihelsi tästä penaltyn josta vanha jalokettu Ari Tikkanen haisteli “nopeat liikkeet ovat näyttäviä” tyylisen tilanteen tulleen ja juoksi helposti viidestä metristä try alueelle ja potki vielä konversiopotkun puikkojen väliin.. Tämä jäi kuitenkin vieraiden ainokaiseksi ja JRC voitti ottelun  lopulta 83-7.

Harmittavasti ottelun viimeisellä pelillä JRC koki jälleen kovan menetyksen kun tähtipelaaja Tero Siivonen loukkasi jalkansa ja joutuu sen vuoksi olemaan loppukauden sivussa peleistä. Matti Keränen oli pelissä jälleen täysin pitelemätön tehdessään joukkueelleen viisi juoksumaalia. Myös ensimmäistä sm-sarjapeliään pelannut chileläinen Sebastian “Sebalus” Mejias pääsi tryn makuun kirmattuaan pallon kanssa wingin paikalta täpärästi trylinjan yli. .

Lopputulemana surullisesta uutisesta huolimatta Badgerseille hieno päivä.