Single Blog Title

This is a single blog caption

Badgers Suomen mestari 2017!

Jyväskylä Rugby Clubin miesten joukkue Badgers taisteli tiensä Suomen mestareiksi kaataessaan Helsinki Rugby Clubin Big Gunsit Porissa pelatussa trillerissä lukemin 25-24.

Kuva Sebastian Mejías

Peli oli alusta lähtien tasaista vääntöä Helsinkiläisten jopa hallitessa peliä ensimmäisen puoliskon. Puoliajalle mentiin HRC johdossa 3-14. Pelaajavalmentaja Robert Hussey valoi pelaajiin uskoa puoliajalla ja toitotti taistelun vasta alkaneen ja kehotti pelaajien pysyä pelisuunnitelmassa jotta vastustaja saadaan murrettua.

Ja niin siinä kävi, 55 minuutin pelin kohdalla peli oli jo tasan 17-17. Tasaista vääntöä ja vaarallisia tilanteita nähtiin pitkin peliä kunnes 68 minuutin kohdalla HRC vyöryy 5 metrin lineoutista maulilla kohti JRC:n try viivaa ja Samuel Kuutti irtaantuu maulin perältä mätkähtäen maaliin vieden Helsinkiläiset johtoon. Ronan Rochfordin lisäpistepotkun upotessa puikkoihin menee HRC 20-24 kun peliaikaa oli jäljellä enää vaivaiset 10 minuuttia.


Kuva Sebastian Mejías


Aivan pelin viimeisillä hetkillä Badgers vöyhöttää vuorostaan HRC:n puolustusalueella kun joka paikkaan pitkin peliä ehtinyt Elias Korhonen raivaa tietään kohti tryviivaa ja antaa viime hetken offloadin Jesse Laukkasen käsiin joka painaa pallon maaliin vieden Mäyrät 25-24 johtoon kun peliaikaa on enää minuutti jäljellä. Tässä ajassa ei HRC enää kerennyt mitään tekemään ja loppuvihellyksen soidessa repesi Jyväskyläläiset ja heidän kannatajat raivokkaaseen riemuun. Ottelun tv-selostaja Joonas Lahtinenkin lähti studiosta kentälle kuin liivin nappi ja liittyi kentällä käynnissä olevaan juhlaan kotijoukkueensa sekaan.Kuva Sebastian Mejías

JRC:lle äärettömän viihdyttävästä pelistä hienosti seurahistoriansa kolmas mestaruus ja juhlatkin olivat 12 vuoden tauon jälkeen sen mukaiset.

SRL palkitsi ottelun jälkeen Matti Keräsen kauden parhaaksi miespelaajaksi. Keränen voitti sarjan pistepörssin ylivoimaisesti historiallisella 24 tryllä.

Jyväskylä Rugby Club kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan. Ilman Teidän tukea tämä ei olisi ollut mahdollista. Kosteimmat juhlat on nyt juhlittu, ja katsetta aletaan pikku hiljaa kääntämään kohti pelaajarekryä ja tulevaa kautta.

Tämä on Mäyrän vuosi.

Meidän lauma – Meidän peli

Let’s Go Badgers!