Single Blog Title

This is a single blog caption

Koppeloilta hieno seiskaturnaus!

Naisten kauden 2018 seiskasarjan avasi iltaturnaus Vantaan Myyrmäessä 3.3.2018. Peliaika oli Killerin lepakkovuoroihin tottuneille Koppeloille toki sopiva. Turnauksen tavoitteena oli lähteä rakentamaan joukkueen yhteispeliä ja testaamaan omaa tasoa vastustajia vastaan hyvällä fiiliksellä. Resepti toimi ja tuloksena oli yksi Koppeloiden hienoimmista seiskaturnauksista koskaan. Jyväskylä jakoi lohkon KultaLinnan yhdistelmäjoukkueen ja Helsinki Rugby Clubin kanssa.

Alunperin lohkoon suunniteltu PorVarit joutuivat lopulta perumaan osallistumisensa flunssan iskiessä liian moneen pelaajaan, ja muutkin joukkueet olivat suht tiukoilla influessakauden kanssa.

KultaLinna – JRCL 0-55

Turnauksen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui lopulta yhdistelmäjoukkue KultaLinna. Jyväskylä aloitti vahvasti, ja seiskassa debytoineet Jonna ja Minna saivat molemmat try-tilin ensimmäisessä pelissä auki painamalla laidasta ohi. Myös Älli-Alisa avasi seiskapelinsä vahvasti just sillä oikealla rugbyasenteella.  Seiskaneitsyeiden fiiliksiä voi lukea raportin lopusta.

Jyväskylä liikutti palloa hyvin, ja löysi KultaLinnan aukot laidasta. Pallonkäsittelyä on talven aikana treenattu, ja tulokset näyttivät aivan hyviltä.

Tryt: Jonna x 2, Kerttu x 2, Reetta x 2, Bob, Sini, Minna

JRCL – HRC 17-10

Toiseen peliin lähdettiin testaamaan omaa tasoa viime vuoden mestaria vastaan. Peli alkoikin aivan huikealla monen minuutin try-linjan puolustuksella, jossa jyväskyläläiset eivät perääntyneet tippaakaan (paitsi paitsiolinjan taa) eivätkä päästäneet helsinkiläisiä niskan päälle. Pirkko ja Jasmi latoivat useampia taklauksia putkeen. Koppeloiden ehdoton vahvuus oli joukkuepeli ja joukkuekaverin paikkaaminen tarvittaessa. Lopulta Kerttu pääsi rokottamaan penaltyssa merkkausvirheestä 7 pisteen arvoisesti ja tauolle mentiin 7-5 tilanteessa.

Toinen puoliaika eteni tasaisesti. HRC painoi kerran pallon maahan try-alueella aivan laidassa hyökkäyspaineen jälkeen. Jyväskylä puolestaan onnistui hyödyntämään penaltyjen paikat. Ensin vahvaa peliä tehnyt Tenhu-juna puksutti syötöstä puolustuslinjan aukosta läpi ja raiteilla try-viivalle saakka. Last play päättyi penaltyyn, jonka Juice otti nopeana, yllättäen vastustajan lisäksi omat pelaajat, ja spurttaamalla puolustuksen ohi maaliviivalle katsomatta taakseen.

Tryt: Kerttu, Reetta, Juice

 

JRCL – TRC 10-17

Tampere on yksi tämän kauden ennakkosuosikeista, joten taas peliin lähdettiin avoimin mielin testaamaan omaa tasoa. Ekalla puoliajalla Noora nappasi pitkäksi menneen line-outin kiinni ja kantoi sen tyylikkään eleettömästi vastustajan try-alueelle. Peli soljui laidasta laitaan ja päästä päähän sisältäen kovia taklauksia ja tarkkoja syöttöjä.

Toiselle puoliajalla Kertun kova juoksu scrumin ahtaammalta puolelta toi Jyväskylälle toiset viisi pistettä. Tampere onnistui kuitenkin rokottamaan laidasta kolmesti, voittaen näin vuoden tiukimman seiskamatsin yhden tryn erolla. Toisaalta tavoite siitä, ettei meitä vastaan tehdä trytä keskeltä linjaa, onnistui aika hyvin. “Finaalin arvoinen matsi!” sanoi tamperelainenkin.

Tryt: Kerttu, Noora

“Eka turnaus siis takana päin ja oli aivan mahtavaa päästä vihdoin kentälle! Kick offissa oli rehellisesti sanottuna alaston olo, vaikkei niitä varusteita muuten kaipaillutkaan 😄 Parasta oli joukkueen hurjan hyvä yhteen pelaaminen, musta se vei meidät pitkälle lauantaina”, kertoo ekat pelinsä rugbya pelannut, ja tapausta varten uuden kengät ostanut Jonna.

“Halliin saapuessa kenttä aukeni ja epäusko iski. Nopeesti tajusin ettei ees piilarit auta, kiikarit ois tarvinnu jos aikos nähä tuon loputtoman autiomaan päähän. Puntti tuntu tutisevan yhellä jos toisellakin aamusta alkaen ja hermostuminen oli tarttua tähän neitsyttyttöön hyppykupan lailla. Pelikentällä taisteli kuitenkin Jyväskylän seitsemän sisarusta niin vakuuttavasti, että moiset epävarmuudet kaikkos yhtä nopeesti ku hymy vastustajan naamalta. Pelisiskojen huolenpidon, suojauksen ja tukijuoksujen saattamana selvis tämmönen kokematon seiskalainenkin turnauksen läpi ja seuraavaan päivään ilman merkittäviä ruumiin tai sielun vammoja”, kertoo Minna joka uskaltautui seiskakentällle ekaa kertaa. Onneksi oli piilarit ja muut turvalaitteet. 

“Hienoa nähdä joukkueen pelaavaan niin hyvin yhteen ja rennon keskittyneesti. Mahtava kasvu viimekaudesta! Pakko olla vähän ylpeä tästä jengistä”, kommentoi kapteeni Noora.

Seuraava naisten SM-sarjan seiskaturnaus pelataan Valkeakoskella 14.4.2018.