Single Blog Title

This is a single blog caption

Koppelot finaaliin vakuuttavalla pelillä!

Lauantaina pelattiin naisten SM-semifinaalit Helsingissä. Vastaan asettui HRC, jota vastaan oli runkosarjassa taustalla voitto sekä tappio. Koppeloleirissä oltiin kasvatettu hypeä ja fiilistä rankasti koko viikon ajan, ja pelin lähdettiinkin kovalla asenteella. Pienet muutokset kokoonpanossakaan eivät haitanneet, sillä joka paikalle löytyi timantinkova tekijä. Bussissa pelihiuksiin viritelly lettinauhat toivat lisäpontta.

 

Alkulämpässä saimme taivaalta myrskytuulta ja seinämänä vettä, joten ihan kunnon rugbysäässä päästiin pelaamaan. Aloituspotkusta lähtien Jyväskylä pelasi rennosti, mutta täysiä. Koppelot onnistuivatkin nopeasti tekemään ensimmäiset pisteet Nooran painettua pallon maahan try-alueella scrumin jälkitilanteen tuloksena. Kerttu lisäsi 2p konversiosta ja siitä peli lähti soljumaan eteenpäin itsestään. Ensimmäisellä puoliskolla peli polveili pääosin HRC:n kenttäpuoliskolla. Koppelot onnistuivatkin pisteiden teossa niin, että puoliajalle mentiin 0-29 tilanteessa.

Kovan ensimmäisen puoliajan jälkeen ei ollenkaan hidastettu vaan pikemminkin lyötiin lisää vauhtia.  Täysi vaihtopenkki toi luottoa ja tuoreiden jalkojen saaminen kentälle toi lisäimpaktia. Scrumiin löydettiin toimiva resepti kaikilla eri kokoonpanoilla ja jälki oli vakaata. Bäkkipeli toimi, vaikka välillä mentiinkin aika mielikuvituksen voimalla. Puolustuksen aukot hyödynnettiin ja eteenpäin vievällä pelillä JRC onnistui luomaan laitaan tilaa, josta Tiina pääsi try:n makuun kahteenkin otteeseen. Lopussa HRC pääsi vielä peliin mukaan ja Koppelot joutuivat puolustuskimaraan kun HRC vyörytti päälle. Oma pääty pidettiin kuitenkin puhtaana taistelukoppelon asenteella loppuun saakka.

 

 

Valmentaja Hene oli löytänyt joukkueelle hyviä fokuspointteja ja niiden avulla peli tuotiin kunnialla maaliin saakka. Itse peliä Hene kommentoi näin:

Meidän peli on tosi hyvin uomissaan tällä hetkellä. Pelisuunnitelma toimi hyvin lauantainakin, ja tulos sen mukainen. Pelisuunnitelman rakenne on osoittanut toimivuutensa, ja siinä on tilaa luovuudelle. On tosi kiva katsoa meidän peliä, kun kentällä näkyy, että pelaajat nauttii pelaamisesta. Tämä näkyi kaikessa tekemisessä tänäkin lauantaina. Erityisen ilahduttavaa on kun saadaan onnistumisia laajalla rintamalla pelin aikana. Kaikessa näkyy että pelaajat on laitanut itsensä nöyrästi likoon joukkueen puolesta. Sitä on mukava ylpeydellä seurata. Töitä tehdään jatkuvasti kentällä ja sen ulkopuolella, ja joka päivä me parannetaan. On ilo valmentaa tällaista joukkuetta.

 

TÄHDET

*** Jebba Koskinen

** Noora Platon

* Tiina  “mä en koskaan halua pois täältä kentältä” Mäkinen

PISTET
Noora 1 x try
Eve 1 x try
Jenna  2 x try
Tiina 2 x try
Kerttu 3 x konversio, 1 x penalty

Pelikuvia löydät täältä 

Ansaittu finaalipaikka siis taskussa! Finaalit pelataan Kuopion Vänärillä lauantaina 29.9.2018. Naisten kick-off on klo 14. Tuupa kattoo ja kannustaa!

Finaaliin valmistautumista pääset seuraamaan hashtagilla #taistelukoppelot ja #rugbysmkuopio