Single Blog Title

This is a single blog caption

Turkki möyhensi Leijonat

Niin kävi että Turkin auringossa isäntämaan atleetit olivat selkeästi parempia. Loppuvihellyksen pirahtaessa oli tulostaululla synkkä lukema 45-12. Suomi taisteli, raastoi ja vuosi verta, mutta ei pystynyt toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Turkki otti pelissä isännän otteet heti ottelun alkuminuuteista lähtien ja piti leijonapaitoja puolustuskannalla lähes 80min.IMG-20160423-WA0023

Puoliajalle mentiin vielä 19-7 lukemissa kun Juha Rainvuori (WRC) onnistui kaventamaan isäntien johtoa kurottamalla pallon maaliviivan yli ja Jussi Viljanen (KRC) potki konversion sisään.

Toinen puoliaika toisti sitä mitä ensimmäinenkin oli ollut. Turkin vahvat forwardit painoivat leijonia takajalalle ja levittivät sitten palloa laitaan josta pääsivät hyökkäämään ylivoimalla suomen puolustusta vastaan. Isäntien viimeistely oli tehokasta eikä vieraiden backeilla ollut näissä tilanteissa juuri mahdollisuutta estää turkkia viimeistelemästä juoksumaaleja. Aivan toisen puoliajan lopulla Jussi Viljanen juoksee turkin puolustuksen läpi ja kaventaa lopputuloksesi 45-12. Vieraiden leirissä ei karvas tappio hymyilyttäny eikä positiivista sanottavaa joukkueen otteista valmantajan tai pelaajien suusta kuulunut.

IMG-20160423-WA0040 (1)

Mauno Konttila ja turkkilainen mörssäri

Turkki valitsi ottelun parhaaksi pelaajaksi suomen 8 paikkaa pelanneen JRC mäyrän Mauno Konttilan.

Ensimmäistä kertaa mukana ollut jyväskyläläis sentteri Tomi Moilanenkin sai kokemusta kansainvälisestä pelistä.

“Siinä tuli sellanen hämmentävä 6-8 minuutin pelisuoritus. Pari taklausta taisin keretä tekemään ja yksi turkin try lipsahti mun ja pelikaverin välistä” Tomi kertaa kokemaansa. “Pääsin kuitenkin pelaamaan ja sitähän sinne lähdin tekemään. Olin vielä ensimmäisen puoliajan sivurajalla linjatuomarina, että on nyt siitäkin kansainvälistä kokemusta” mies naurahtaa.

Toista kansainvälistä peliään pelaava JRC mäyrä Tero Siivonen pelasi toisen puoliajan lähes kokonaan. Hän aloitti ulompana sentterinä mutta lopussa siirtyi viimeisten vaihtojen myötä wingiksi. “Hyvin pääsin heti peliin mukaan. Sain siinä muutaman hyvä taklauksen annettua vastustajalle.” Ja juuri siltä Teron peli näyttikin. Hyviä taklauksia osui useampi kohteeseen ja mies tuntui olevan suurimmaksi osaksi siellä missä pitikin.

JRC MajuMaajoukkueen vakiokalustoon jo kuuluva Karl Filtness kommentoi joukkueen peliä ja omaa pelikokemustaan Izmirin laitaseuduilla näin, “Vastassa oli ihan eri joukkue kuin se mikä voitettiin vuosi sitten. Kokeneet turkkilaiset vyöryttivät peliä vahvasti heti ensi minuuteista asti ja me ei oikein missään vaiheessa saatu peliämme käyntiin. Oma peli oli samanlaista kuin muunkin joukkueen toiminta: jatkuvasti takajalalla ja vahvuuksia ei päässyt hyödyntämään. Lopputulos ei niinkään harmita, enemmän se meidän oma tekeminen – hävisimme paremmalle, mutta meidän olisi pitänyt pelata korkeammalla tasolla.”

Seuraava peli Suomella on Bulgariaa vastaan 28.5 Helsingissä. Luultavasti silloinkin osa mäyrälaumasta pukee päälleen leijonapaidan ja on valmis antamaan kaikkensa. Turkki peli on nyt jo historiaa ja Suomen valmennusryhmä ja koko joukkue varmasti jo miettii konsteja Bulgarian kaatamiseen. Valmistautuminen siihen on jo alkanut.