Single Blog Title

This is a single blog caption

Ennakkotunnelmia Turkki-Suomi ottelun alla

Mauno maju

Mauno Konttila – Kuva Rod McCracken

Tulevana lauantaina neljä JRC mäyrää liittyy Suomen maajoukkueen riveihin kun Suomi kohtaa Turkin Izmirissä Turkissa. Leijonapaitaan lauantaina pukeutuvat Mauno Konttila, Karl Filtness, Tero Siivonen ja Tomi Moilanen. Suomi on tiukan paikan edessä, sillä tappiolla joukkuetta uhkaa pudotus alempaan lohkoon. Tunnelmia ottelun alla valaisee JRC kapteeni Mauno Konttila:


“Turkkia vastaan on pelattu tasan kerran aiemmin, joten aiempaa kokemusta Turkin pelitavasta ei hirveästi ole. Muutamia videoita on katsottu. Ensimmäisen kohtaamisen perusteella Turkilla on kovaa vääntäviä fyysisiä isoja ukkoja, jotka tykkäävät pelata yksinkertaista ja fyysistä rugbya.”

Miten sitten Suomi ja Mauno itse meinaa vaikuttaa pelin voittamiseen

“Omalta joukkueelta tulee nyt odottaa periksiantamatonta peliasennetta, tarkkaa viimeistelyä. Forwardien täytyy luoda aikaa ja tilaa kentälle, jotta backit saavat tilaisuuden tehdä omaa peliään ja viimeistellä pisteet tulostaululle.” Mauno itse aikoo tuttuun tapaansa rymistellä kentällä kuin viimeistä päivää ja nauttia pelaamisesta täysin rinnoin.

Talven aikana peliin ja samalla kesää varten Massikka on valmistautunut puntin nostelun ohella lisäämällä harjoitteluun erilaisia juoksuharjoitteita. Sivurajaheittoa on myös hiottu terävemmäksi ja varmemmaksi.

Vaikka mukaan lähtee kolme joukkuetoveria, niin Konttila pelaa luonnollisesti luottavaisin ja hyvillä mielin myös muiden seurojen edustajien kanssa.

“Ei ole väliä kuka siinä vierellä puuskuttaa, tärkempää on tuntea pelikaverinsa. Joidenkin kanssa vaan se pelaaminen klikkaa vaikkei yhdessä yleensä vuoden aikana kovin paljoa treenatakkaan.”

Jo 30 peliä maajoukkueessa pelannut Konttila on nähnyt Suomen rugbymaajoukkueen muuttuvan jo useaan kertaa. On ollut valmentajan vaihdoksia ja eritasoisia pelaajia on ryhmässä nähty. “Nykyään pelaajamateriaali on jo onneksi niin leveä että ei tarvitse enää maajoukkueen harjoitusleireille pelaajille opettaa lajin perusasioita. Tosin edelleen taktisella puolella löytyy vielä paljon kehitettävää”

Joukkue lähtee reissuun jo aikaisin torstai aamuna. Sää Turkissa näyttäisi pelipäivänä olevan ihanteellinen. Puolipilvistä ja 20c lämmintä. Toivotetaan koko Suomen joukkueelle onnekasta ja menestyksekästä pelimatkaa välimerelle.