Single Blog Title

This is a single blog caption

Turku Swans 8 – JRCL 43

Jyväskylän naisjaosto avasi kolmen viikonlopun peliputken Turussa uusintaottelulla Swanseja vastaan. Aiempi kohtaaminen oli mennyt jyväskyläläisten tahdissa, mutta toki takki auki ei peliin lähdetty eikä armoa annettu itselle eikä toisille.

Kentälle asteli melkein tämä kokoonpano, vaikka tänä kesänä tutuksi tulleet hengitystieinfektiot ja muut epämääräiset jälkitaudit verottivat taas pelaajia ja pelikuntoa matkasta.

TURKU-JRCL

Taivaalta moukaroiva aurinko, jota Jyväskylässä ei juuri olla tänä kesänä nähty, toi lisäpainetta peliin. Tankkauskaan ei ollut tainnut sujua ihan suunnitellusti, sillä kostea kuumuus ja muut tekijät johtivat yllättäviin sääri- ja vatsakramppeihin ja viidestä kahdeksankymmentä minuuttia kestävään piiputukseen. Turkulaisten kokoonpano oli saanut vahvistuksia Porista, ja nämä toivat paljon lisäpotkua kotijoukkueen peliin. Peli oli siis rankka.

Auringon lisäksi myös tuomarilinja kuumensi tunteita. Ratkaisut ja ratkaisematta jättämiset aiheuttivat kiehuntaa, ja välillä löylyä heitettiin lisää oikein tarkoituksella. Yhtä mieltä ollaan siitä, että kolme pään alueen vammaa pelissä on liikaa ja jotain pitää parantaa.

Jyväskylän ideana oli tehdä perusasiat hyvin ja kehittää peliä siitä eteenpäin. Se ei onnistunut aivan tyylipuhtaasti pelin mennessä välillä painin puolelle ja välillä pelattiin vähän häröpalloa. Pallo vaihtoi ajoittain omistajaa turhan nopeasti, eikä Jyväskylä hyödyntänyt kaikkia paikkojaan. Yleensä pallonriistoihin reagoitiin kuitenkin hyvin, ja niiden seurauksena tehtiin useampia pisteitä.

turku jrcl 3

Vaikka bäkkilinja oli vahva, on todettava että tämä oli forwardien eli etupelaajien työllä rakennettu peli.  Yhdessä välissä Turun joutsenet mylläsivät aivan Jyväskylän maalilinjan tuntumassa monta minuuttia. Jyväskylä otti kaksi held-uppia putkeen eli sitoivat pallon maalialueella estäen Turkua saamasta pisteitä. Tilanne oli osoitus siitä, että taisteluhenki oli tallella. Lopulta JRCL:n kokemus ja kurinalaisuus veivät pelissä voiton ja loppuvihellyksen jälkeen nähtiin onnen, kivun, harmituksen ja helpotuksen kyyneleitä koko porukalla.

turku jrcl2

Loppujen lopuksi Turku pääsi rokottamaan kerran, Jyväskylän tehdessä seitsemän try-maalia. Tällä kertaa line-out eli rajaheitto oli se suosituin erikoistilanne, kertoen sen että laidoista ei päästy helposti läpi.

Kolme Jallutähteä meni päänsärkyisenäkin kolme tryta tehneelle Sanna-Kaisa Linnulle, jonka juoksut myös puolustuksessa olivat vahvoja. Kaksi tähteä sai ysin paikalle palannut Bob Runsala, joka toi rauhaa ja taisteluhenkeä kentälle ja teki myös pisteitä pelaamalla pallot loppuun Turun maalialueella. Yhden tähden sai Kati-Juice Leskinen, joka kommentoi peliä näin:  “vaikea sanoa että mitä siinä aloituspotkun ja loppuvihellyksen välissä aina oikein tapahtui, mutta hiton pahalta se tuntui”.

 

Pisteet:

Sanna-Kaisa Lintu 3 try,

Anne-Mari Runsala 1 try,

Jenna Koskinen 1 try & 4 konversio-potkua,

Johanna Eirola 1 try,

Pauliina Petsola 1 try

 

Tähdet:

*** Kasa “Sanna-Kaisa” Lintu

** Bob “Anne-Mari” Runsala

* Juice “Kati” Leskinen