Single Blog Title

This is a single blog caption

Kova tappio Turkua vastaan

Lauantaina Turussa pelattiin taas naisten SM-sarjaa. Jyväskylä matkusti Turkuun seuraavanlaisella kokoonpanolla ja lisämausteena oli kolme lainapelaajaa Porista, jotka toivatkin arvokasta impaktia kentälle.

Peli alkoi hyvin Jyväskylän hallinnassa, ja koko kauden maalia väijynyt winger Jasmi pääsikin  alkuun läpäisemään reunasta koko joukkueen pohjatyön tuloksena ja laittoi viisi pistettä tauluun. Vahvasta alusta huolimatta peliin ei oikein saatu toivottua flowta, vaan sitä rikkoivat pallon tiputtelu ja loukkaantumiset. Ei voida varsinaisesti puhua kovin eheästä ja kauniista rugbya. Jyväskylän toinen try tuli Saaran vahvan läpäisyn tuloksena ja Bob potki konversion sisään. Turun tryt tulivat kun laidasta vaadittiin palloa ja Jyväskylän pelaajat olivat liian kapealla alueelle. Turulle propsit myös kovasta fyysisestä pelistä. Loppuvihellyksen soidessa taululla oli pisteet 22-12.

Peliä värittivät fyysisyys ja iskut. Veri- ja päävaihtoja tulikin useita: vaihdosta lähtenyt Henna ehti käydä kentällä kahdesti korvaamassa muita pelaajia, ennen kuin tuli sen oikean vaihdon vuoro. Jyväskylän peliä hajottivat loukkaantumiset ja punaiselle vilahteleva pelipää. Lopulta peli kaatui pallon pompotteluun ja menetyksiin ja siihen, ettei osattu sopeutua tuomarilinjaan. Penalteja tuli reippaasti. Lopussa tuomari alkoi jakaa keltaisia kortteja kaikista korkeista taklauksista. Jyväskylässä fair play on aina ollut right way ja kaksi saatua keltaista korttia taisi tuplata joukkueen koko historiansa aikana saamien korttien määrän.

Image may contain: 1 person, standing, grass, sky, tree, outdoor and nature

Tämä oli yksi niistä peleistä, kun joukkuehenkeä testattiin. Pelipään pitämisessä viileänä ja joukkueen yhteisten arvojen asettamisessa on tehty paljon töitä, ja yksi ilonaiheista olikin se, ettei pelin ollessa turhauttavimmillaankaan Koppeloiden puolella kertaakaan sorruttu omalle jengille huutamiseen tai syyttämiseen. Pelipää vilahteli kuuman puolella, mutta palautettiin koko jengin voimin aina viileälle puolelle. Pelibussissa todettiin, että tästä opitaan ja katseita alettiin kääntää jo tulevaisuuteen.

Jallutähdet

*** Pauliina “Kerttu” Nikkilän nopeat jalat ja loistavat haastot hyökkäyksessä toivat tälle kolme jallutähteä kauden parhaassa pelissä.

** Kirvelevästä tappiosta huolimatta kentällä nähtiin loistavia yksittäisiä suorituksia, ja monet pelaajat pelasivat kauden parhaan pelinsä. Yksi näistä oli kaksi jallutähteä itselleen pokannut Reetta “tenhujuna” Tenhukka, joka oli ihan joka puolella kentällä.

* Yhden jallutähden jakoivat tryn tehnyt ja vahvoilla läpäisyillä vaikuttanut Saara sekä kymppinä peliä rakentanut ja taistelutahtoa osoittanut Bob.

 

Pelikuvat copyright: Timo Blomberg Photography. Lisää kuvia täältä.