Single Blog Title

This is a single blog caption

Avauspeli tarjosi hyviä näyttöjä Koppeloilta

JRC:n naisten kauden avaus pelattiin lauantaina Hippoksen nurmella Turun Swanseja vastaan. Koppeloiden ja Joutsenien viime vuoden väännöt olivat tasaisia ja erittäin fyysisiä, joten kova peli oli nytkin odotettavissa. Kauden avaukseen lähdettiin puhtaalta pöydältä ja ilolla ottamaan mittaa turkulaisista.

Jyväskylä on treenannut talven määrätietoisesti ja suunnitelmallisemmin kuin aikaisemmin koutsi Henen johdolla. Talven seiskatreenit kehittivät hyvin myös viidessätoista tarvittavia taitoja ja hedelmistä päästiin nyt nautiskelemaan.

Kauteen lähdettiin valmistautumaan myös henkisellä puolella urheilupsykologi Antti Järvisen vetoavulla. Sessio Antin kanssa vei meitä taas aika paljon eteenpäin joukkueena. Suosittelemme lämpimästi Antin osaamisen hyödyntämistä! Hänet saat kiinni osoitteesta antti23[at]gmail.com jos haluat kysellä yhteistyömahdolisuutta.

Rosteriin oltiin saatu täydet 23 pelaajaa, ja kyllähän tällaisen kokoonpanon näkeminen tuntui hyvältä. Leveyttä, tunnetta ja taitoa rosteriin toivat omat uudet, kentille palanneet sekä kokeneet pelaajat kuin myös kesäksi lisenssinsä Jyväskylälle vaihtaneet Kuopion pelaajat.

.

Pelin alkuun lähdettiin kovaa, mutta penaltyjen värittämien alkuhetkien päätteeksi Turku pääsi kuittaamaan ekat pisteet Jyväskylän päähän. Tilanne nollattiin ja seuravaksi lähdettiin mylläämään vastustajan päätyyn oikein urakalla. Koppelot avasivat pistetilin myllyttämällä forward-vaiheita keskelle ja avaamalla tilan bäkeille leveälle. Bob painoi ensimmäisen tryn puolustajien välistä tehdyn juoksun päätteeksi. Seuraavat tryt tulivat scrum-half Bulmersin spotatessa aukon scrumin sokealla puolella ja purjehtimalla sieltä läpi sekä forwardimyllyn päätteeksi Pirkon spinnatessa irti vastustajasta painaen pallon tolppien väliin.

JRC:n scrumit olivat vahvoja läpi pelin ja kotijoukkue pääsikin häiriköimään ja viemään turkulaisten scrumeja hyvällä prosentilla. Sivurajoissa ei pallon hallinta ollut yhtä hyvällä tasolla, mutta hyvän puolustuspaineen ansiosta pallo hankittiin usein takaisin JRC:lle. 

Jyväskylä pelasi monipuolisesti koko rosterilla, ja varmasti kaikki saivat pelin aikana onnistumisia. Avoin peli sujui suunnitellusti ja potkupeli kulki pelissä myös hyvin.  Peli oli molemmilla joukkueilla suhteellisen forkkupainotteista, mutta bäkit ottivat jokaisesta pallosta mahdollisuudet irti ja etenivät leveältä hyvin. Pisteitä takoivat toisella puoliajalla vielä Bob, Emmi ja Reetta vahvoilla haastoillaan sekä Juice käyttämällä kaverin luoman tilan. Myös Swansit hyödyntivät penaltyt luomalla painetta JRC:n päätyyn ja tekemällä lisää pisteitä tryn arvoisesti.

Ekan 15s pelinsä pelannut Hanna kertoi pelistä näin:

“15-kauden ensimmäinen peli jännitti aluksi kovasti, mutta joukkuekaverit tsemppas tosi hyvin. Peliaika jäi vähän lyhyeksi niin pelistä en päässyt näyttämään kunnolla osaamistani, mutta se mitä kentällä kerkesin tehdä, tuntui hyvältä. Mahtava joukkue ja tuki kaikessa tekemisessä niin todella hyvä mieli jäi. En malta odottaa seuraavaa peliä.”

Pelissä näkyi flow ja laidallakin huomattiin, että kentällä on kivaa. Pisteitä tehtiin ainakin kahdeksan pelaajan voimin plus toki joukkueena hankittu, pelin päättänyt penalty try. Pelaajien monipuolisuus ja se, että käytettiin koko rosteria, näkyy myös siinä, että ainakin viisitoista pelaajaa sai ääniä joukkueen parhaan pelaajan äänestyksessä eli ns. jallutähtiäänestyksessä.

Jallutähdet

⭐⭐⭐ Bob Runsala vei kolme jallutähteä pitelemättömillä ja timantinkovilla juoksuilla

⭐⭐ Pirkko Petsola siirtyi bäkkilinjasta propiksi ja lunasti odotukset scrumeissa. Pelin kruunasi fyysinen proppitry.

Reetta Tenhujuna oli perinteisesti joka paikassa kentällä ja dominoi taklauksissa.

Pisteet

1 x Pirkko

1 x Emmi

1 x Bulmers

1 x Juice

1 x Tenhu

3 x Bob

3 x konversiopotkut Kerttuli

P.S. Ei olla vielä tarpeeksi hehkutettu tätä juttua meidän Evestä: Rugbyn kokeilu kuljetti Eveliina Sapattisen toiselle puolelle maapalloa, nyt hän pelaa kivikovassa sarjassa Uudessa-Seelannissa – “Tänä vuonna opitaan rugbysta niin paljon kuin on mahdollista”. Käy lukemassa nyt kun oot päässyt fiilikseen!